Μικρή minimal προκατασκετασμένη κατοικία 27 τ.μ.

MINIMOD p0Η δι-εθνική εταιρεία MAPA Architects διαμορφώθηκε με τη συγχώνευση των ξεχωριστών studios του MAAM και του StudioParalelo. Η αρχιτεκτονική κουλτούρα της Βραζιλίας και της Ουρουγουάης συναντιέται σε αυτό το έργο που διερευνά τα όρια των μη συμβατικών μορφών παραγωγής και των εναλλακτικών λύσεων για την κατοικία.

Το προκατασκευασμένο σπονδυλωτό σπίτι που σχεδίασαν για την συνεργατική εταιρεία Minimod, μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες στέγασης ενός ή δύο ατόμων, αλλά προσθέτοντας και νέα τμήματα μπορεί να επεκτείνει την κατοικία ώστε να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις μιας οικογένειας.

Η μικρή κατοικία που τοποθετήθηκε σε ένα γραφικό σημείο στην ύπαιθρο έξω από το Porto Alegre, είναι μόλις 27 τ.μ. και αποτελείται από τέσσερις ενότητες, δημιουργώντας ξεχωριστούς χώρους για τον ύπνο, την χαλάρωση, το φαγητό και το μπάνιο μέσα σε ένα απλό ξύλινο πλαίσιο.
MINIMOD p01
MINIMOD p02
MINIMOD p03
MINIMOD p03-1
MINIMOD p04
MINIMOD p05
MINIMOD p06
MINIMOD p07
MINIMOD p07-1
MINIMOD p08
Το MINIMOD είναι μία καινοτόμα, έξυπνη και βιώσιμη εναλλακτική λύση κατοικίας. Τα δύο άκρα είναι κατασκευασμένα από υαλοπίνακες, με το ένα άκρο να είναι το υπνοδωμάτιο και το άλλο το μπάνιο. Τα μεγάλα παραθυρόφυλλα στα πλευρικά τοιχώματα επιτρέπουν στους κατοίκους να ανοίξουν τον ζωτικό τους χώρο προς τα έξω, στον περιβάλλοντα χώρο.  

Η βάση του κτιρίου υψώνεται πάνω από το έδαφος για να το προστατεύσει από την ανερχόμενη υγρασία και η οροφή καλύπτεται με φυτά που ενσωματώνουν ένα φυσικό σύστημα συλλογής βρόχινου νερού.

Το MINIMOD, είναι ένα ακόμη δείγμα προκατασκευασμένης κατοικίας. Είναι μία πρόταση οικονομική, εναλλακτική, που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στέγασης σε ένα  σύγχρονο τρόπο ζωής.
MINIMOD p09
MINIMOD p10
MINIMOD p10-1
MINIMOD p10-2

MINIMOD p11
MINIMOD p12
MINIMOD p13
MINIMOD p14
MINIMOD p15
MINIMOD p16
MINIMOD p17

Φωτογράφος: Leonardo Finotti
Πηγή: mapaarq.com

Δημοσίευση: Λητώ Θεοδοσίου
Θέμα: Αρχιτεκτονήματα