Πέτρινο studio 35 τ.μ.

Tre-Livelli p0Σε μία απότομη πλαγιά με τις χαρακτηριστικές αναβαθμίδες και εξαιρετική θέα στη θάλασσα, το Studioata, σχεδίασε ένα μικρό εξοχικό 35 τ.μ. Το "Tre Livelli" είναι ένα μικρό καταφύγιο πάνω από την παραθαλάσσια πόλη Alassio, στη Λιγουρία της βόρειας Ιταλίας.

Η επένδυση του studio από τοπική πέτρα και η κατασκευή του, που ακολούθησε τον παραδοσιακό τρόπο δόμησης της Λιγουρίας, εντάσσει άριστα το μικρό αρχιτεκτόνημα στο φυσικό περιβάλλον.

Οι αρχιτέκτονες του Studioata σχεδίασαν την μικρή κατοικία, ακολουθώντας τις αναβαθμίδες του εδάφους. Αυτό τους έδωσε την δυνατότητα από την μία να αποφύγουν το οικονομικό κόστος της εκσκαφής και από την άλλη να τοποθετήσουν στο υψηλότερο σημείο το υπνοδωμάτιο, δίνοντας μια ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα από τα μεγάλα παράθυρα της προσόψεως.
Tre-Livelli p01
Tre-Livelli p02
Tre-Livelli p03
Tre-Livelli p04
Tre-Livelli p05
Tre-Livelli p06
Tre-Livelli p07
Tre-Livelli p08
Tre-Livelli p09
Η κουζίνα έχει σχεδιαστεί ως ένα ενδιάμεσο επίπεδο μεταξύ του καθιστικού και του υπνοδωματίου, σε ένα υπερυψωμένο δάπεδο με αποθηκευτικούς χώρους. Συρτάρια και ντουλάπια αποθήκευσης είναι ενσωματωμένα στο δάπεδο, ενώ ο πάγκος της κουζίνας, οι εστίες και ο νεροχύτης, είναι κρυμμένα κάτω από ένα τμήμα του δαπέδου του υπνοδωματίου.

Το ευρύχωρο μπάνιο βρίσκεται πίσω από το υπνοδωμάτιο. Η πόρτα του μπάνιου και το εσωτερικό τοίχωμα της ντουζιέρας έγιναν από ημιδιαφανές γυαλί για να εισχωρεί επιπλέον φως .

Εσωτερικά, στο χαμηλότερο επίπεδο είναι ο καθιστικός χώρος και το τζάκι, με την ευέλικτη επίπλωση να προσφέρει την απαραίτητη ευρυχωρία.

Το πέτρινο studio των 35 τ.μ., εκπλήσσει με την ευρηματική του σχεδίαση, που ακολουθώντας σχεδιαστικά την τοπογραφία του εδάφους, επιτρέπει στη θέα της θάλασσας να είναι διαθέσιμη από οπουδήποτε μέσα στο σπίτι.
Tre-Livelli p10
Tre-Livelli p11
Tre-Livelli p11-1
Tre-Livelli p12
Tre-Livelli p13
Tre-Livelli p14
Tre-Livelli p15
Tre-Livelli p16
Tre-Livelli p17
Tre-Livelli p18
Tre-Livelli p19
Tre-Livelli p20

Φωτογράφος: Beppe Giardino
Πηγή: studioata.com

Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Θέμα: Αρχιτεκτονήματα