Μοντέρνο διαμέρισμα σε τυπικό, μεταπολεμικό κτίριο

Apartment-in-Kiev p01

Έργο: Apartment in Kiev
Studio: Olga Akulova Design
Interior Design: Olga Akulova
Εμβαδόν: 77,5 τ.μ.
Περιοχή: Κίεβο, Ουκρανία

Σε ένα παραδοσιακό κτίριο, στην Basseynaya Str, στο κέντρο του Κιέβου, η Olga Akulova με την ομάδα της, ανέλαβαν να μετατρέψουν ένα αδιάφορο διαμέρισμα τριών επιπέδων, σε ένα σύγχρονο χώρο.

Apartment-in-Kiev p02
Apartment-in-Kiev p06
Apartment-in-Kiev p07
Apartment-in-Kiev p08

Η ομάδα Olga Akulova Design, ξεπέρασε τις δυσκολίες και σχεδίασε ένα κομψό εσωτερικό με λειτουργική και ενδιαφέρουσα χωρική διανομή, που εκμεταλλεύεται κάθε τετραγωνικό εκατοστό και καλύπτει κάθε ατέλεια του τυπικού μεταπολεμικού διαμερίσματος.

Η είσοδος στο διαμέρισμα των 77,50 τ.μ., βρίσκεται στο πρώτο επίπεδο που περιλαμβάνει το καθιστικό και την κουζίνα, ενώ το υπνοδωμάτιο, η τραπεζαρία, το μπάνιο και ένας μεγάλος διάδρομος με ντουλάπες, τοποθετήθηκαν στα δύο άλλα επίπεδα.

Apartment-in-Kiev p10
Apartment-in-Kiev p11
Apartment-in-Kiev p12
Apartment-in-Kiev p13

Όλα τα δωμάτια διαθέτουν ανοιχτόχρωμα ξύλινα δάπεδα, που ενοποιούν τους χώρους και προσθέτουν μια ωραία ζεστή ατμόσφαιρα, διατηρώντας παράλληλα μια απλή και μοντέρνα εμφάνιση. Η χρωματική παλέτα είναι ένας συνδυασμός από ζεστές και κρύες αποχρώσεις, ενώ ένα μείγμα από υφές, υλικά και σχήματα, ολοκληρώνουν την διακόσμηση.

Ένα σύνολο από καθαρές γραμμές, τούβλα ρουστίκ αλλά και δυναμικά ανοξείδωτα στοιχεία, ισορροπημένους συνδυασμούς χρωμάτων, υφών και διακοσμητικών αντικειμένων, αποδεικνύουν ότι όσο δύσκολοι ή μικροί και αν είναι οι χώροι, αν μελετηθούν με προσοχή, δημιουργούν ένα περιβάλλον που είναι σύγχρονο, κομψό και δυναμικό.

Apartment-in-Kiev p04
Apartment-in-Kiev p05
Apartment-in-Kiev p14
Apartment-in-Kiev p15
Apartment-in-Kiev p16

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: olgaakulova.com