Διαμέρισμα με θέα

Green-Street-Condo p0

Έργο: Green Street Condo
Αρχιτεκτονικό γραφείο: MacCracken Architects
Αρχιτέκτων: Stephen MacCracken
Design Team: Daniel Robinson, Hutch Mouradian
Εμβαδόν: 90 τ.μ.
Περιοχή: Σαν Φρανσίσκο, USA
Φωτογράφος: Rien Van Rijthoven

Στους τελευταίους ορόφους ενός ουρανοξύστη που χτίστηκε το 1960, το γραφείο MacCracken Architects, ανέλαβε να ανακαινίσει ένα διαμέρισμα 90 τ.μ. και να το μετατρέψει σε ένα μοντέρνο, άνετο και φιλόξενο χώρο που θα εκμεταλλεύεται όσο το δυνατόν περισσότερο την μοναδική θέα από την περιοχή Russian Hill προς τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο.

Green-Street-Condo p01
Green-Street-Condo p02
Green-Street-Condo p03
Green-Street-Condo p04

Η νέα σχεδιαστική πρόταση από το design team έδωσε έναν αέρα ευρυχωρίας, με την καθαίρεση των εσωτερικών τοίχων, να κάνει αποτελεσματικότερη την χωροθέτηση. Ο διάδρομος ορίζει την κεντρική κυκλοφορία και παράλληλα προσφέρει πολλούς αποθηκευτικούς χώρους.

Η εκτεταμένη χρήση του ξύλου είναι η θερμή και οικεία αντίθεση στην αυστηρότητα των  λευκών τοίχων. Τα παράθυρα της προσόψεως επιτρέπουν να μπει άπλετο φυσικό φως στο εσωτερικό του χώρου διαβίωσης και φωτίζουν όλη τη διαδρομή προς την κουζίνα και τον διάδρομο. Ημιδιαφανής γυάλινες πόρτες, μεταφέρουν το φυσικό φως στα τυφλά και σκοτεινά σημεία του διαμερίσματος.  

Green-Street-Condo p05
Green-Street-Condo p06
Green-Street-Condo p07
Green-Street-Condo p08
Green-Street-Condo p09

Η μινιμαλιστική διακοσμητική πρόταση του αρχιτεκτονικού γραφείου MacCracken Architects, μετέτρεψε το παλιό διαμέρισμα σε μία ζεστή, φωτεινή και ευρύχωρη κατοικία, που εκμεταλλεύεται από τα περισσότερα σημεία την θέα προς το San Francisco Bay.

green street condo-p21
green street condo-p22
green street condo-p23
Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα

Πηγή: macarchs.com