Ονειρεμένο ρετιρέ

Antokolsky-penthouse p0

Έργο: Antokolsky penthouse
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Pitsou Kedem Architects
Ομάδα μελέτης: Pitsou Kedem,Ran M.Broides, Irene Goldberg and Nurit Ben Yosef Υπεύθυνο αρχιτέκτονα: Ran M.Broides
Τοποθεσία: Τελ Αβίβ, Ισραήλ
Συνολικό εμβαδόν: 680 τ.μ.
Σχεδιασμός & Κατασκευή: 2010-2014
Φωτογράφος: Amit Garon

Η αρχιτεκτονική γραφή του Ισραηλινού αρχιτέκτονα Pitsou Kedem είναι πολύ γνωστή και αναγνωρίσιμη. Διαφάνειες, χρήση εμφανούς σκυροδέματος και έντονο το στοιχείο του νερού, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής του.

Antokolsky-penthouse p01
Antokolsky-penthouse p02
Antokolsky-penthouse p03
Antokolsky-penthouse p04
Antokolsky-penthouse p05
Antokolsky-penthouse p06
Antokolsky-penthouse p07
Antokolsky-penthouse p08

Στοιχεία έντονα που δεν αφήνουν αδιάφορο κανέναν και παράλληλα υλικά τόσο δυναμικά που ο αρχιτέκτονας ή ο interior designer πρέπει να τα δαμάσει για να κρατήσει τις ισορροπίες που απαιτούνται ώστε η κατοικία να αποδίδει ένα αίσθημα ζεστασιάς και θαλπωρής.

Η ομάδα του γραφείου Pitsou Kedem Architects, έχει αποδείξει ότι μπορεί να χειριστεί με ευκολία αυτά τα σκληρά υλικά και επαναλαμβάνει το εγχείρημα και στο ρετιρέ που ανέλαβε να ανακαινίσει.

Antokolsky-penthouse p09
Antokolsky-penthouse p11
Antokolsky-penthouse p12
Antokolsky-penthouse p12-1
Antokolsky-penthouse p13
Antokolsky-penthouse p14
Antokolsky-penthouse p15
Antokolsky-penthouse p16
Antokolsky-penthouse p17
Antokolsky-penthouse p19
Antokolsky-penthouse p19-1
Antokolsky-penthouse p20-1
Antokolsky-penthouse p21
Antokolsky-penthouse p22
Antokolsky-penthouse p23

Για να επωφεληθούν πλήρως από την καταπληκτική θέα του Τελ Αβίβ, τοποθετήθηκαν περιμετρικά του ρετιρέ συρόμενοι υαλοπίνακες. Παράλληλα, ο επανασχεδιασμός των εξωτερικών χώρων, έδωσε την δυνατότητα να κατασκευαστεί μία μεγάλη βεράντα με πισίνα υπερχείλισης. Η πλήρης κάλυψή της πισίνας με σκούρα πέτρα κάνει τα όρια της να σβήνουν και την πόλη στο σύνολό της να αντανακλάται στο νερό.

Ο χώρος του καθιστικού και της κουζίνας δημιουργήθηκαν με τη χρήση μπετόν, πέτρας και μετάλλου. Μία μαύρη μεταλλική βιβλιοθήκη εκτείνεται σε όλο το μήκος του τσιμεντένιου τοίχου, που χωρίζει το καθιστικό από τα δύο γραφεία. Αντίστοιχα τα γραφεία χωρίζουν τον καθιστικό χώρο από το master υπνοδωμάτιο, οι μεγάλες διαστάσεις του οποίου αλλά και η καταπληκτική θέα που έχει προς την πόλη και από τις δύο πλευρές του, το κάνουν ένα dream bedroom.

Antokolsky-penthouse p24
Antokolsky-penthouse p25
Antokolsky-penthouse p26
Antokolsky-penthouse p27
Antokolsky-penthouse p28-1
Antokolsky-penthouse p30
Antokolsky-penthouse p31
Antokolsky-penthouse p32
Antokolsky-penthouse p33

Οι ιδιοκτήτες έχουν μία εντυπωσιακή συλλογή έργων τέχνης. Αυτό το δεδομένο έπαιξε σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό των χώρων, καθώς το καθένα από αυτά τοποθετήθηκε σε προκαθορισμένο και πολύ καλά μελετημένο σημείο.

Antokolsky-penthouse p35

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: pitsou.com