Μικρή εξοχική κατοικία 16 τ.μ.

The-Bayside-Bungalow p0Το Bayside Bungalow είναι ένα μικροσκοπικό σπίτι πάνω σε ρόδες, που βρίσκεται στις ακτές του Puget Sound στην Olympia της Ουάσιγκτον, στην U.S.A. Σε συνολικά 15,84 τ.μ., και πέντε μήνες προσωπικής δουλειάς η 26χρονη Brittany Yunker κατασκεύασε μία κατοικία που αποδεικνύει ότι μπορεί ένα τόσο μικρό σπίτι να προσφέρει ευχάριστη διαβίωση.

Το σπίτι είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρική ενέργεια, έχει ένα μικρό θερμοσίφωνα για το νεροχύτη και το ντους και θερμαίνεται από ένα μίνι τζάκι αερίου στο σαλόνι και μια ηλεκτρική θερμάστρα τοίχο.
The-Bayside-Bungalow p01
The-Bayside-Bungalow p02
The-Bayside-Bungalow p03
The-Bayside-Bungalow p04
The-Bayside-Bungalow p05
The-Bayside-Bungalow p06
The-Bayside-Bungalow p07
The-Bayside-Bungalow p08
The-Bayside-Bungalow p10
Για να κρατήσει το κόστος χαμηλά η Brittany Yunker, χρησιμοποίησε εναλλακτικά στοιχεία ή υλικά αγορασμένα από παζάρια. Έτσι, αντί για κατασκευάσει ακριβά ντουλάπια κουζίνας, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει κουρτίνες από σάκους καφέ που αγόρασε για $1 το κάθε ένα από ένα τοπικό καφεκοπτείο, για να κρύψει τα ράφια. Το πολύχρωμο νεροχύτη τον αγόρασε από μια υπαίθρια αγορά στο Μεξικό, ενώ τον καθρέπτη του μπάνιου το βρήκε σε τοπικό παζάρι.
The-Bayside-Bungalow p11
The-Bayside-Bungalow p12
The-Bayside-Bungalow p14
The-Bayside-Bungalow p15
The-Bayside-Bungalow p16
The-Bayside-Bungalow p17
The-Bayside-Bungalow p18
The-Bayside-Bungalow p19-1
The-Bayside-Bungalow p20
Στη σοφίτα, πάνω από την κουζίνα και το μπάνιο, σε ένα χώρο 4,14 τ.μ., κατασκευάστηκε το υπνοδωμάτιο, προσβάσιμο από μία αποσπώμενη σκάλα.. Ένα μεγάλο παράθυρο στην οροφή, πάνω από το κρεβάτι, επιτρέπει στα καιρικά φαινόμενα να δημιουργούν εικόνες. Ήλιος, σύννεφα και αστέρια μετατρέπουν το κάδρο του παραθύρου σε φυσικό πίνακα.

Το Bayside Bungalow κατασκευάστηκε βάση των σχεδίων του Tumbleweed Tiny House Company.
The-Bayside-Bungalow p21
The-Bayside-Bungalow p22
The-Bayside-Bungalow p23

Δημοσίευση: Λητώ Θεοδοσίου
Θέμα: Αρχιτεκτονήματα

Πηγή: baysidebungalow.com