Το εξοχικό του Ιταλού σχεδιαστή στη Σέριφο

House-in-Serifos p0

Αρχιτέκτων: Γιώργος Ζαφειρίου
Styling: Μανώλης Παντελιδάκης
Περιοχή: Σέριφος, Κυκλάδες
Φωτογράφος: Τζούλια Κλήμη

Η Σέριφος, ένα  αρχετυπικό κυκλαδονήσι, με τους γραφικούς οικισμούς, τα ασβεστωμένα σπίτια, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τη χαρακτηριστική νησιώτικη αρχιτεκτονική προσθέτουν τη δική τους λάμψη σε ένα ονειρεμένο σκηνικό.

House-in-Serifos p01
House-in-Serifos p15-1
2
House-in-Serifos p28
House-in-Serifos p03
House-in-Serifos p04

Η Σέριφος διατηρεί αναλλοίωτη την παραδοσιακή νησιώτικη φυσιογνωμία της και γι' αυτό θεωρείται ένας από τους δημοφιλής και αγαπημένους προορισμούς διακοπών. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ότι έχει από καιρό γίνει ένας αγαπημένος προορισμός των Ιταλών, όπως ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Ο Ιταλός fashion designer, ανέθεσε τον σχεδιασμό του εξοχικού του, στον αρχιτέκτονα που είχε αναθέσει και η γειτόνισσά του, διάσημη σχεδιάστρια και αρχιτέκτων Paola Navone την δική της εξοχική κατοικία,  στον Γιώργο Ζαφειρίου.

House-in-Serifos p05-1
House-in-Serifos p08-2
House-in-Serifos p09-1
House-in-Serifos p11-1
House-in-Serifos p13-1
House-in-Serifos p17-1

Ο αρχιτέκτονας Γιώργος Ζαφειρίου έχει καταθέσει στη Σέριφο αρκετές φορές την δημιουργική του γραφή. Άλλοτε με την βοήθεια του σκηνογράφου Μανώλη Παντελιδάκη και άλλοτε με μία καθαρά προσωπική προσέγγιση, το αποτέλεσμα είναι ένα. Εξαιρετικές ανακαινίσεις, με σεβασμό στην αρχιτεκτονική της Σερίφου.

Το μινιμαλιστικό αριστούργημα, κατασκευάστηκε με πέτρες από τη γύρω περιοχή και έτσι είναι απόλυτα ενταγμένο στο σκληρό νησιώτικο τοπίο. Η απλότητα των υλικών, των διακοσμητικών, των έργων τέχνης και των χρωμάτων, στην εσωτερική διακόσμηση, χαρίζουν ηρεμία και επιτρέπουν στα χρώματα της φύσης να διαμορφώσουν το σκηνικό. Ένα σκηνικό που έχει απόλυτη ρευστότητα στα χρώματα και τα αρώματα.

House-in-Serifos p19-1
House-in-Serifos p21-1
House-in-Serifos p22-1
House-in-Serifos p24-1
House-in-Serifos p26-1
House-in-Serifos p27-1

Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Θέμα: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: dluximages.photoshelter.com