Πολυτελές εξοχικό στην Κέα

Kampi at Kea-p01

Έργο: Αύρα
Αρχιτεκτονική μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή: Χρήστος Βλάχος
Αρχιτέκτονες: WORKINPROGRESS, Δημήτρης Σακελλαρίου
Πολιτικοί μηχανικοί: Μενάγιας Ηλίας, Μενάγια Κατερίνα, Μενάγια Λήντα
Η/Μ Μηχανικός: Μουμούρης Θεόδωρος
Τοπογράφος: Γεωργόπουλος Γιάννης
Interior Design: Ηώ Θεοφίλου
Εμβαδόν κτιρίου: 550 τμ
Εμβαδόν οικοπέδου: 6.700 τμ
Περιοχή: Καμπί, Κέα
Φωτογράφος: Δημήτρης Πούπαλος

Ο αρχιτέκτονας Χρήστος Βλάχος συνεργάστηκε με το studio Work in Progress και με καταξιωμένους επιστήμονες στον χώρο των οικιστικών κατασκευών, για να ολοκληρώσει μία εξοχική κατοικία υψηλών προδιαγραφών και πολυτέλειας στη Τζια.

Kampi at Kea-p02
Kampi at Kea-p03
Kampi at Kea-p05
Kampi at Kea-p08
Kampi at Kea-p10
Kampi at Kea-p12
Kampi at Kea-p14

Κατασκευασμένη από πέτρα, συνδυάζει τις παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής με έναν μοντέρνο αφαιρετικό σχεδιασμό. Η κατοικία είναι πλήρως ενσωματωμένη στο φυσικό περιβάλλον αφήνοντας το να διεισδύσει ακόμα και στο εσωτερικό της, αξιοποιώντας στο μέγιστο την θέα από κάθε της χώρο.

Τα μεγάλα ανοίγματα των όψεων ενοποιούν τους εσωτερικούς χώρους με το φυσικό τοπίο. Το στοιχείο του νερού είναι κυρίαρχο καθώς το συναντάς σε κάθε επίπεδο.

Kampi at Kea-p15
Kampi at Kea-p16
Kampi at Kea-p18
Kampi at Kea-p20
Kampi at Kea-p21
Kampi at Kea-p22
Kampi at Kea-p23

Ο περιβάλλον χώρος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κατοικίας και έχει σχεδιαστεί  έτσι ώστε να μπορούν οι κάτοικοι να απολαύσουν την θέα προστατευμένοι από τον κυκλαδίτικο ήλιο και τον αέρα σε χώρους καθιστικών και φαγητού.

Η πολυτέλεια, χωρίς να κραυγάζει, είναι παρούσα σε κάθε εκατοστό. Μεγάλοι και άνετοι χώροι με ξεχωριστά διακοσμητικά στοιχεία και μοναδική θέα. Τα 550 τ.μ. χωρίζονται σε δύο ορόφους που ο καθένας έχει στην διάθεσή του μία μεγάλη πισίνα.

Kampi at Kea-p24
Kampi at Kea-p25
Kampi at Kea-p26
Kampi at Kea-p27
Kampi at Kea-p29
Kampi at Kea-p30
Kampi at Kea-p31

Στο ισόγειο, σε ένα μεγάλο ενιαίο χώρο με άπλετη θέα, βρίσκεται το καθιστικό, η τραπεζαρία, η κουζίνα, ένας ανεξάρτητος ξενώνας με μπάνιο και το WC. Στον κάτω όροφο τέσσερα δίκλινα υπνοδωμάτια με το μπάνιο τους και το κυρίως υπνοδωμάτιο με ένα πολύ μεγάλο μπάνιο, γκαρνταρόμπα και ιδιωτικό γυμναστήριο. Και τα πέντε υπνοδωμάτια βρίσκονται μπροστά από την δεύτερη πισίνα. Στο ίδιο επίπεδο, αλλά σχετικώς απομονωμένο υπάρχει ένας ανεξάρτητος ξενώνας με διπλό κρεβάτι και μπάνιο. Από το dream house της Τζιας, δεν θα μπορούσε να λείπει και ένα ιδιωτικό ελικοδρόμιο.

Η βίλα προσφέρει μαγευτική θέα στη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα. Μια ιδιωτική πετρόκτιστη σκάλα οδηγεί στα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου ενώ βρίσκεται εκατό μέτρα μακριά από την αμμώδη παραλία Καμπί και πολύ κοντά στις οργανωμένες παραλίες του Κούνδουρου.

Kampi at Kea-p34Kampi at Kea-p35

Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορια: Αρχιτεκτονήματα

Πηγή: wip.com.gr, kea-estate.gr