Ξεχωριστό studio 45 τ.μ.

INTERIOR NI by INT2 architecture-p01

Έργο: INTERIOR NI
Studio: INT2 architecture
Εμβαδόν: 45 τ.μ.
Περιοχή: Μόσχα, Ρωσία

Η διεπιστημονική ομάδα INT2 architecture, επανασχεδίασε ένα μικρό διαμέρισμα 45 τ.μ., με κύριο στόχο την δημιουργία ενός όμορφου και λειτουργικού διαμερίσματος με έντονη νεανικότητα και ξεχωριστή ταυτότητα.

INTERIOR NI by INT2 architecture-p02
INTERIOR NI by INT2 architecture-p03

Οι μελετητές δημιούργησαν ένα οπτικά ενιαίο και λειτουργικό σύνολο. Στον ενιαίο χώρο τοποθέτησαν το καθιστικό, την κουζίνα και το υπνοδωμάτιο, που μπορεί να απομονωθεί από τον υπόλοιπο χώρο με μία βαριά και αδιαφανή κουρτίνα.

Ο επανασχεδιασμός έπρεπε να καλύψει ατέλειες και δομικά στοιχεία (όπως π.χ. κολόνα) που υπήρχαν μέσα στο χώρο και να τα εντάξει αρμονικά μέσα στον ενιαίο σύνολο.

INTERIOR NI by INT2 architecture-p04
INTERIOR NI by INT2 architecture-p05

Έτσι τη κολόνα που χωρίζει το καθιστικό από την κουζίνα, την έκαναν κεντρικό στοιχείο, που από την πλευρά του καθιστικού έγινε η πλάτη της τηλεόρασης και από την πλευρά της κουζίνας έγινε ντουλάπι με φύλλα βαμμένα με μπογιά μαυροπίνακα. Στο άνοιγμα ανάμεσα στον τοίχο και την κολόνα κατασκευάστηκε ένας αποθηκευτικός χώρος-bar.

Ένα από τα βασικά προβλήματα των μικρών διαμερισμάτων είναι η έλλειψη αποθηκευτικών χώρων, οπότε οι μελετητές πρέπει, χρησιμοποιώντας έξυπνες λύσεις, να βρίσκουν αυτούς τους χώρους, χωρίς παράλληλα να έχουν μεγάλο όγκο για να μη κλείνουν οπτικά οι χώροι.

INTERIOR NI by INT2 architecture-p06
INTERIOR NI by INT2 architecture-p07
INTERIOR NI by INT2 architecture-p08

Ανάμεσα στον διάδρομο και το υπνοδωμάτιο, η ομάδα μελέτης του studio INT2 architecture. τοποθέτησε την ντουλάπα με τμήματα που ανοίγουν και από τις δύο πλευρές, επιπλέον το κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο ανυψώνεται πάνω σε ένα βάθρο που ο χώρος από κάτω έχει δύο μεγάλα και βαθιά συρτάρια, στα οποία μπορούν να αποθηκευτούν ογκώδη αντικείμενα (όπως κουβέρτες, μαξιλάρια,  κλινοσκεπάσματα, κλπ).

Τα ξύλινα στρατιωτικά κουτιά, που έγιναν καθίσματα στο μπαλκόνι, είναι επίσης θαυμάσιοι αποθηκευτικοί χώροι.

INTERIOR NI by INT2 architecture-p09

Απαλά χρώματα με φωτεινές πινελιές, συνδυασμοί υλικών και διακοσμητικά και ένα παιχνίδι γραμμάτων και λέξεων από το scrabble, δημιουργούν μία εικόνα χαρούμενη, νεανική και κομψή.

INTERIOR NI by INT2 architecture-p10

Κείμενο: Λητώ Θεοδοσίου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα

Πηγή: int2architecture.ru