Βραβευμένο προκατασκευασμένο εξοχικό 55 τ.μ.

Vipp Shelter-p01

Έργο: Vipp Shelter
Εταιρεία: Vipp
Designer: Morten Bo Jensen  
Εμβαδόν: 55 τ.μ.
Διαστάσεις: 11,5 x 5,2 μ.
Χώρα: Δανία

Η ιστορία της VIPP ξεκίνησε στη Δανία το 1939, όταν ο τεχνίτης Holger Nielsen έκανε ένα κάδο απορριμμάτων για το νέο κομμωτήριο της συζύγου του. Οι πελάτες, ιδιαίτερα οι γιατροί, οι οδοντογιατροί και οι κτηνίατροι, ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ με τον VIPP που άρχισαν να παραγγέλνουν για τους επαγγελματικούς και προσωπικούς τους χώρους. Αυτή η εξέλιξη οδήγησε τον  Holger Nielsen να στρέψει την προσοχή του στην εξέλιξη και παραγωγή του κάδου VIPP.

Vipp Shelter-p02
Vipp Shelter-p03
Vipp Shelter-p04
Vipp Shelter-p06
Vipp Shelter-p07

Μετά τον ιδρυτή της εταιρείας Holger Nielsen και την κόρη του Jette Egelund, το τιμόνι της εταιρείας το πήρε η τρίτη γενιά Sofie και Kasper που με την βοήθεια του επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος product designer Morten Bo Jensen, πέρασαν από την παραγωγή ενός ξεχωριστού και διάσημου καταναλωτικού προϊόντος σε προϊόντα για το σπίτι με εξαιρετικό design και υψηλή ποιότητα.

Η εταιρεία VIPP προχώρησε και στον σχεδιασμό και παραγωγή μίας προκατασκευασμένης χαλύβδινης all-inclusive εξοχικής κατοικίας 55 τ.μ. Επειδή είναι τα πάντα μελετημένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, η μόνη επιλογή που έχει ο πελάτης είναι πού θα το τοποθετήσει.

Vipp Shelter-p10
Vipp Shelter-p09
Vipp Shelter-p08
Vipp Shelter-p11
Vipp Shelter-p12
Vipp Shelter-p13

Το δύο επιπέδων εξοχικό, είναι εξοπλισμένο με τα προϊόντα που σχεδιάζει και παράγει η εταιρεία. Φωτιστικά, μικροαντικείμενα, έπιπλα, η κουζίνα, το μπάνιο, ακόμη και η σκάλα, όλα φέρουν την υπογραφή της εταιρείας.

Το βραβευμένο Vipp Shelter είναι ένα ευρύχωρο, φωτεινό και λειτουργικό προκατασκευασμένο εξοχικό, με έντονο βιομηχανικό design.

ΣΧΕΔΙΑ
Vipp Shelter-p14
Vipp Shelter-p15

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Vipp Shelter-p16
Vipp Shelter-p17
Vipp Shelter-p18
Vipp Shelter-p19

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα

Πηγή: vipp.com