Κατοικία καλλιτεχνών

urban loft in kiev-p01

Έργο: 32nd apartment
Studio: 2B.group
Design Team: Slava Balbek, Andrew Berezynsky, Alexander IVasiv
Εμβαδόν: 250 τ.μ.
Περιοχή: Κίεβο, Ουκρανία
Φωτογράφοι: Andrey Bezuglov, Slava Balbek

Η αρχιτεκτονική ομάδα 2B.group, έχει δώσει το αρχιτεκτονικό της στίγμα που κινείται σταθερά προς τον μινιμαλισμό, σχεδιάζοντας κατοικίες ή επαγγελματικούς χώρους μοντέρνους, άνετους, ξεχωριστούς. Τα σχέδιά τους χαρακτηρίζονται από τόλμη και δημιουργική φαντασία.

urban loft in kiev-p02
urban loft in kiev-p04
urban loft in kiev-p05
urban loft in kiev-p06

Παράδειγμα το διαμέρισμα που ολοκλήρωσαν στο Κίεβο για ένα νεαρό ζευγάρι που διαθέτει 30m2 σκουριασμένο τοίχο, 6 μέτρα τραπεζαρία και αντί για πόρτες και αδιαφάνεια έχει γυαλί και κουρτίνες ηλεκτρικά συρόμενες.

Το διαμέρισμα του νεαρού ζευγαριού βρίσκεται σε ένα από τα πιο γραφικά αξιοθέατα του Κιέβου, στις πλαγιές του Δνείπερου ποταμού. Φυσικό φως γεμίζει το διαμέρισμα από το πρωί μέχρι το ηλιοβασίλεμα και προσφέρει μία υπέροχη αλλαγή χρωμάτων και από τις δύο πλευρές του διαμερίσματος.

urban loft in kiev-p07
urban loft in kiev-p08
urban loft in kiev-p09
urban loft in kiev-p10

Το οροφοδιαμέρισμα έχει σχεδιαστεί από τους μελετητές του 2B.group ως ένας ενιαίος μεγάλος χώρος κατοικίας και εργασίας, που συνδέονται με τη χρήση ουδέτερων χρωμάτων και ένα ζεστό ξύλινο πάτωμα βελανιδιάς, ενώ ο διαχωρισμός των ζωνών λειτουργίας γίνεται με βαριές γκρι κουρτίνες.

Οι γυάλινοι τοίχοι με τους οποίους χωρίστηκαν οι ζώνες λειτουργίας, επιτρέπουν την οπτική επαφή ενώ οι βαριές γκρι κουρτίνες προστατεύουν την ιδιωτικότητα και χαρίζουν μία θεατρικότητα στο διαμέρισμα.

urban loft in kiev-p11
urban loft in kiev-p12
urban loft in kiev-p13
urban loft in kiev-p14

Ο σχεδιασμός των Slava Balbek, Andrew Berezynsky και Alexander IVasiv, αφήνει τους χώρους ανοικτούς κρατώντας διακριτικά απομονωμένη την κουζίνα. Με αυτό τον τρόπο επιτρέπει στο 6μετρο τραπέζι να πρωταγωνιστεί στον χώρο και να λειτουργεί ως απόλυτο σημείο συνάντησης για το μαγείρεμα, την εργασία και το παιχνίδι.

Το διαμέρισμα είναι γεμάτο φως και θέα, ηρεμία αλλά και δυναμισμό και αντανακλά ελευθερία, απλότητα και χαρά, στοιχεία που υπάρχουν στην ψυχή και στην καρδιά των καλλιτεχνών ιδιοκτητών του.

urban loft in kiev-p15
urban loft in kiev-p16
urban loft in kiev-p17
urban loft in kiev-p18
urban loft in kiev-p19
urban loft in kiev-p20

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα

Πηγή: 2bua.com