Φοιτητικό διαμέρισμα

secret by sergey makhno-p01Το μικρό διαμέρισμα των 50 τ.μ., βρίσκεται στο Κίεβο και έχει σχεδιαστεί από το studio Sergey Makhno Architects για έναν φοιτητή.

Ο Sergey Makhno, χώρισε το διαμέρισμα κατά τον διαμήκη άξονά του και δημιούργησε εν σειρά μικρούς λειτουργικούς χώρους, που εξυπηρετούν τις ανάγκες διαβίωσης και παράλληλα καλύπτουν τα προβληματικά σημεία της κατασκευής.
secret by sergey makhno-p02
secret by sergey makhno-p03
secret by sergey makhno-p04
Ξεκινώντας με την ντουλάπα των φιλοξενουμένων που βρίσκεται όπως είναι λογικό δίπλα στην είσοδο, τοποθέτησε ακριβώς δίπλα το μπάνιο, στη συνέχεια μία βιβλιοθήκη, μετά μια ντουλάπα, και τέλος το υπνοδωμάτιο με ένα κρεβάτι στις διαστάσεις που έχει το κουτί.

Όλοι αυτοί οι λειτουργικοί χώροι καλύπτονται με συρόμενες ημιδιαφανείς γυάλινες πόρτες που προφυλάσσουν την ιδιωτικότητα, μεταφέρουν το φυσικό φως, ενώ δεν κρύβουν ολοκληρωτικά το βάθος του διαμερίσματος, το οποίο αποκαλύπτεται όταν ανοίξουν οι πόρτες.
secret by sergey makhno-p05
secret by sergey makhno-p06
secret by sergey makhno-p07
Το σαλόνι είναι το κέντρο του διαμερίσματος και γύρω από αυτό σχεδιάστηκε το υπόλοιπο εσωτερικό. Τα χρώματα, οι υφές, τα υλικά, οι αντιθέσεις, όλα συνηγορούν σε ένα νεανικό, φωτεινό και άνετο διαμέρισμα με άγγιγμα πολυτέλειας.

Έργο: Secret
Studio: Sergey Makhno Architects      
Interior design: Sergey Makhno
Εμβαδόν: 50 τ.μ.
Περιοχή: Κίεβο, Ουκρανία
Φωτογράφος: Andrey Avdeenko
secret by sergey makhno-p08
secret by sergey makhno-p09
secret by sergey makhno-p10

Κείμενο: Λητώ Θεοδοσίου
Θέμα: Αρχιτεκτονήματα

Πηγή: mahno.com.ua