Επανασχεδιασμός με αραβικά στοιχεία και έμφαση στην ηρεμία

tlv nordau blvd apartment-p01

Έργο: TLV Nordau blvd apartment
Studio: Dori interior design
Interior designer: Dori Redlich
Εμβαδόν: 85 τ.μ.
Περιοχή: Tel Aviv, Ισραήλ
Φωτογράφος: Adi Cohen Zedek

Ο interior designer Dori Redlich, έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές στην ανακαίνιση μικρών ή και πολύ μικρών χώρων και το αποτέλεσμα πάντα είναι ευφάνταστες σχεδιαστικές λύσεις και λειτουργικοί χώροι.

tlv nordau blvd apartment-p02
tlv nordau blvd apartment-p03
tlv nordau blvd apartment-p05
tlv nordau blvd apartment-p07
tlv nordau blvd apartment-p08
tlv nordau blvd apartment-p09
tlv nordau blvd apartment-p12

Το διαμέρισμα των 85 τ.μ. βρίσκεται στο Τελ Αβίβ και την ανακαίνιση του ανέλαβε το studio Dori interior design, με στόχο να δημιουργήσει ένα άνετο, φωτεινό και νεανικό διαμέρισμα. 

Ο χώρος ημερήσιας διαβίωσης, περιλαμβάνει το καθιστικό, την κουζίνα και την τραπεζαρία που είναι η επέκταση του πάγκου της κουζίνας. Αυτό εξοικονομεί χώρο και χαρίζει ευρυχωρία στο καθιστικό. Οι ιδιωτικοί χώροι, δύο υπνοδωμάτια το ένα με en-suite μπάνιο και ένα δεύτερο μπάνιο, ολοκληρώνουν το διαμέρισμα, που παρά τα περιορισμένα του τετραγωνικά δείχνει ιδιαίτερα άνετο.

tlv nordau blvd apartment-p14
tlv nordau blvd apartment-p16
tlv nordau blvd apartment-p17
tlv nordau blvd apartment-p18
tlv nordau blvd apartment-p19

Ένα άνετο χολ χωρίζει το διαμέρισμα μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, δημιουργώντας δύο διακριτές ζώνες. Μοναδικό σχεδιαστικό στοιχείο σε αυτή την είσοδο είναι ο ξύλινος τοίχος mashrabiya, που σχεδιάστηκε από τους μελετητές.

Αυτό το αρχιτεκτονικό στοιχείο που είναι χαρακτηριστικό της ισλαμικής αρχιτεκτονικής και απαντάται συχνά στο Τελ Αβίβ, ιδιαίτερα στις κατοικίες της δεκαετίας του 50, δημιουργεί μία ιδιαίτερη εικόνα, επιτρέπει την προστασία της ιδιωτικής ζωής, ενώ παράλληλα μεταφέρει φως και αέρα στην είσοδο.

tlv nordau blvd apartment-p22
tlv nordau blvd apartment-p23
tlv nordau blvd apartment-p24
tlv nordau blvd apartment-p26

Η επιλογή των χρωμάτων και των επίπλων παραπέμπει στην σκανδιναβική αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και δημιουργεί μία ήρεμη, άνετη και νεανική ατμόσφαιρα.

tlv nordau blvd apartment-p27

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: dori-design.com