Το πολυτελές διαμέρισμα της περιστασιακής διαμονής

apartment p by nomade-p01

Έργο: Apartment P
Studio: Nomade Architettura Interior Design
Αρχιτέκτων: Selina Bertola
Εμβαδόν: 200 τ.μ.
Περιοχή: Μιλάνο, Ιταλία
Φωτογράφος: Simone Furiosi

Το διαμέρισμα που ανακαινίστηκε από το studio Nomade Architettura Interior Design, βρίσκεται σε μια όμορφη περιοχή στο Μιλάνο και είναι μέρος ενός κομψού και καλά σχεδιασμένου συγκροτήματος του 1930.

apartment p by nomade-p02
apartment p by nomade-p03
apartment p by nomade-p06
apartment p by nomade-p07
apartment p by nomade-p08

Το έργο επικεντρώνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις των ιδιοκτητών, μίας οικογένειας έξι ατόμων (πατέρας, μητέρα και 4 παιδιά, ηλικίας από 0-7 ετών), που ταξιδεύουν συνέχεια ανά τον κόσμο για επαγγελματικούς, κυρίως, λόγους και ήθελαν ένα διαμέρισμα στην ιταλική πόλη του επιχειρηματικού κεφαλαίου, για τις περιστασιακές επισκέψεις τους.

Η επιθυμία τους ήταν να έχουν ένα σπίτι που θα συνδύαζε την κομψότητα και το ιταλικό design και που παρά την περιστασιακή του χρήση, θα τους έκανε να αισθάνονται την θαλπωρή και την ηρεμία της μόνιμης κατοικίας τους.

apartment p by nomade-p09
apartment p by nomade-p10
apartment p by nomade-p11
apartment p by nomade-p12
apartment p by nomade-p13

Η Selina Bertola και το design team του studio Nomade Architettura Interior Design, επανασχεδίασαν την είσοδο ως σταυροδρόμι στο οποίο διασταυρώνονται το σαλόνι, η κουζίνα και τα υπνοδωμάτια.

Το σαλόνι και η κουζίνα συνδέονται οπτικά μέσω δύο ειδικά σχεδιασμένων και πλήρους ύψους πορτών, που είναι κατασκευασμένες από χάλυβα και τζάμι. Ο σχεδιασμός τους οδηγήθηκε από την ιδέα να γίνουν κομψά, διακριτά πάνελ που θα συμμετέχουν στην διακόσμηση.

apartment p by nomade-p14
apartment p by nomade-p15
apartment p by nomade-p17
apartment p by nomade-p18

Το σαλόνι είναι γεμάτο με φυσικό φως που προέρχεται από τα παράθυρα με θέα στο πάρκο που βρίσκεται μπροστά από το σπίτι. Η επιλογή των επίπλων, των χρωμάτων και των υφών, χαρίζει την εικόνα της διακριτικής πολυτέλειας και της κομψότητας που ολοκληρώνεται από τα φωτιστικά που επιλέχθηκαν και ως γλυπτά.

Η τηλεόρασης δεν διαταράσσει την συνολική εικόνα με την παρουσία της γιατί είναι κρυμμένη πίσω από έναν πίνακα που κινείται προς τα πάνω ή προς τα κάτω όταν χρειάζεται.

apartment p by nomade-p19
apartment p by nomade-p20
apartment p by nomade-p21
apartment p by nomade-p22

Τα παιδικά υπνοδωμάτια και τα μπάνια, βρίσκονται εκατέρωθεν του διαδρόμου, ενώ στο τέλος του βρίσκεται το υπνοδωμάτιο του ζευγαριού. Οι ξύλινες κατασκευές σε όλα τα δωμάτια, αλλά και στον διάδρομο είναι ειδικά σχεδιασμένες και κατασκευασμένες από τοπικούς τεχνίτες.

apartment p by nomade-p24
apartment p by nomade-p25
apartment p by nomade-p26

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: nomadearchitettura.com