Επανασχεδιασμός μικρού διαμερίσματος από φίλη για φίλους

apartment for my friends-p01

Έργο: Apartment for my friends
Interior Design: Zita Csaba
Περιοχή: Βουδαπέστη, Ουγγαρία
Φωτογράφος: Ákos Polgárdi

Η αρχιτέκτων Zita Csaba ανέλαβε να επανασχεδιάσει το εσωτερικό ενός διαμερίσματος που βρίσκεται στην δεύτερη περιφέρεια της Βουδαπέστης, στον τελευταίο όροφο ενός κτιρίου που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1970.

apartment for my friends-p02
apartment for my friends-p03
apartment for my friends-p04
apartment for my friends-p06

Η φιλική σχέση της Zita Csaba με το νεαρό ζευγάρι των μηχανικών, της επέτρεψε να έχει βαθιά γνώση των αγαπημένων συνηθειών του και την βοήθησε να σχεδιάσει τους χώρους έτσι ώστε να ικανοποιείται κάθε τους ανάγκη.

Η αγάπη των ιδιοκτητών για το μαγείρεμα, οδήγησε την αρχιτέκτονα να δώσει στον χώρο της κουζίνας πρωταγωνιστικό ρόλο και να τον μετατρέψει σε κέντρο του διαμερίσματος. 

apartment for my friends-p08
apartment for my friends-p09
apartment for my friends-p11
apartment for my friends-p13

Ο επανασχεδιασμός έπρεπε να αντιμετωπίσει τα κατασκευαστικά προβλήματα που υπήρχαν (όπως οι ενισχυμένοι τοίχοι από σκυρόδεμα) και εμπόδιζαν την ριζική διαμόρφωση του διαμερίσματος.

Οι ειδικές κατασκευές επίπλων ήταν απαραίτητες έτσι ώστε να δοθούν χρηστικές λύσεις στα κατασκευαστικά προβλήματα. Κουζίνα, ντουλάπια, υπερυψωμένο κρεβάτι είναι μερικά από τα ειδικά σχεδιασμένα έπιπλα.  

apartment for my friends-p16
apartment for my friends-p18
apartment for my friends-p19
apartment for my friends-p21

Το κοντραπλακέ οξυάς που χρησιμοποιήθηκε σε όλο το διαμέρισμα, μαλακώνει την αυστηρή αντίθεση του άσπρου μαύρου που επιλέχθηκε για τις επιφάνειες και χαρίζει αίσθηση ζεστασιάς και ηρεμίας.

apartment for my friends-p22

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: behance.net