Διακριτική πολυτέλεια σε 34 τ.μ.

deep house by max kasymov-p01

Έργο: Deep House
Interior Designer: Max Kasymov
Εμβαδόν: 34 τ.μ.
Περιοχή: Μόσχα, Ρωσία
Φωτογράφος: Sergey Ananiev

Στην προνομιούχο περιοχή της Μόσχας, Frunze Embankment, ο βραβευμένος με το βραβείο “The Best Designer of the Year 2016” του περιοδικού ELLE Decoration Russia, Max Kasymov, ανέλαβε να ανακαινίσει ένα μικρό διαμέρισμα 34 τ.μ., με στόχο να δημιουργήσει ένα χώρο λειτουργικό και άνετο.

deep house by max kasymov-p02
deep house by max kasymov-p03
deep house by max kasymov-p05
deep house by max kasymov-p06
deep house by max kasymov-p07
deep house by max kasymov-p08

Η λύση που επιλέχθηκε ήταν αυτή των χωριστών χωροταξικών ενοτήτων με τις διακριτές λειτουργίες και όχι του ενιαίου χώρου. Το μικρό διαμέρισμα αναπτύσσεται σε δύο χώρους, στην είσοδο, την τραπεζαρία και την κουζίνα που καταλαμβάνουν τον έναν χώρο και στο υπνοδωμάτιο, που χωρίστηκε διακριτικά από τους υπόλοιπους χώρους.

Ο σχεδιασμός επικεντρώθηκε στην χρησιμοποίηση όλων των μέσων οπτικής επέκτασης και στην απόλυτη εκμετάλλευση κάθε διαθέσιμου χώρου. Τα χρώματα βασίζονται στον συνδυασμό γκρίζων, μαύρων, λευκών και μπεζ αποχρώσεων, που σε συνδυασμό με το γυαλί, το δέρμα, το ξύλο και τα ανοξείδωτα στοιχεία χαρίζουν την εικόνα της πολυτέλειας.

deep house by max kasymov-p09
deep house by max kasymov-p11
deep house by max kasymov-p12
deep house by max kasymov-p13
deep house by max kasymov-p14
deep house by max kasymov-p15

Για να ολοκληρωθεί η εικόνα της διακριτικής πολυτέλειας, ο interior designer Max Kasymov έδωσε ιδιαίτερη προσοχή όχι μόνο στην εξεύρεση πρακτικών χώρων αλλά και στον τρόπο που κάλυψε τους χώρους από την κοινή θέα.

deep house by max kasymov-p16

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: maxkasymov.com