Παλιό εργοστάσιο μετατρέπεται σε vintage loft

hoxton square loft-p01

Έργο: Hoxton Square Loft
Studio: Mark Lewis Interior Design
Interior Designer: Mark Lewis
Εμβαδόν: 180 τ.μ.
Περιοχή: Λονδίνο, Αγγλία

Ο interior designer Mark Lewis ανέλαβε να μετατρέψει έναν επαγγελματικό χώρο στο κεντρικό Λονδίνο, που είχε κατασκευαστεί το 1960 και στο παρελθόν φιλοξενούσε ένα εργοστάσιο που κατασκεύαζε ταπετσαρίες, σε έναν κομψό loft με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

hoxton square loft-p02
hoxton square loft-p03
hoxton square loft-p04
hoxton square loft-p05
hoxton square loft-p06
hoxton square loft-p08

Οι ιδιοκτήτες ήθελαν ένα διαμέρισμα που να θυμίζει έντονα Νεοϋρκέζικο loft με vintage λεπτομέρειες, με όσο το δυνατόν πιο αυθεντικά υλικά, με εκτεθειμένους σωλήνες, γυμνά τούβλα και σκυρόδεμα.

Οι εσωτερικοί τοίχοι κατεδαφίστηκαν, οι σοβάδες καθαιρέθηκαν, αποξηλώθηκαν τα παλιά δάπεδα και αποκαλύφθηκε η αυθεντικότητα του κτιρίου, η οποία ενσωματώθηκε στον τελικό σχεδιασμό.

hoxton square loft-p09
hoxton square loft-p11
hoxton square loft-p12
hoxton square loft-p13
hoxton square loft-p14
hoxton square loft-p15

Τα περισσότερα από τα υλικά ανακτήθηκαν ή προμηθεύτηκαν από τις τοπικές αγορές και τα παλαιοπωλεία, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία κατοικία που το παρελθόν και το παρόν θα συνυπάρχουν αρμονικά.

Η εμφανής εξωτερική τοιχοποιία διατηρείται και συνδυάζεται με τα παλιά ξύλινα πατώματα, τα vintage αντικείμενα, τις ορειχάλκινες διακοσμητικές λεπτομέρειες και τα βικτοριανά καλοριφέρ.

Τα ντουλάπια της κουζίνας κατασκευάστηκαν από επαναχρησιμοποιημένες σανίδες δαπέδου, ενώ η προσθήκη μηχανισμού ελεγχόμενης θερμοκρασίας σε ένα παραδοσιακό ντουλάπι αποθήκευσης τροφίμων και κρασιών, δίνει μία σύγχρονη πινελιά.

hoxton square loft-p16
hoxton square loft-p18
hoxton square loft-p19
hoxton square loft-p21
hoxton square loft-p22
hoxton square loft-p24

Στο master υπνοδωμάτιο, το μπλε χρώμα, η μοκέτα από φυσικά υλικά και οι βελούδινες κουρτίνες είναι τα κυρίαρχα στοιχεία. Το παλιό φρεάτιο του ανελκυστήρα μετατράπηκε σε μια κλασική, ανδρική ντουλάπα με σημείο αναφοράς την διπλή πόρτα της με τα ορειχάλκινα πόμολα αντίκες, η οποία ήταν έξοδος κινδύνου και διασώθηκε σε μία pub.

hoxton square loft-p25

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: marklewisinteriordesign.com