Σύγχρονο διαμέρισμα σε παλιό εργοστάσιο μαρμελάδας

loft in a marmalade factory-p01

Έργο: Loft in a Marmalade Factory
Αρχιτεκτονική εταιρεία: Loft Kolasinski
Studio: Loft Szczecin
Design team: Jacek Kolasiński
Εμβαδόν: 71,6 τ.μ.
Περιοχή: Szczecin, Πολωνία
Φωτογράφος: Karolina Bąk

Το studio Loft Szczecin, Πολωνικό τμήμα του διακρατικού γραφείου Loft Kolasinski, ανέλαβε την ανακατασκευή και μετατροπή σε σύγχρονη κατοικία, ενός χώρου που στο παρελθόν φιλοξενούσε την αποθήκη ενός εργοστασίου μαρμελάδας, το οποίο λειτούργησε πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στο Szczecin της Β.Δ. Πολωνίας.

loft in a marmalade factory-p02
loft in a marmalade factory-p03
loft in a marmalade factory-p04

Η ανακατασκευή προσεγγίστηκε με ιδιαίτερο σεβασμό στην ιστορία του κτιρίου και έγινε προσπάθεια να διατηρηθούν τα πρωτότυπα υλικά. Συντηρήθηκε η ιδιαίτερη οροφή και οι τοίχοι που είναι κατασκευασμένοι από κόκκινα τούβλα και αποκαταστάθηκαν τα ξύλινα πατώματα.

Το διαμέρισμα αναπτύσσεται σε τέσσερις χώρους με έντονη vintage εικόνα. Σαλόνι με κουζίνα, υπνοδωμάτιο, γραφείο και μπάνιο. Τα έπιπλα, τα φωτιστικά και τα διακοσμητικά είναι από τη δεκαετία του '50 και του '60, προέρχονται από τη Δανία, την Τσεχία, την Πολωνία και τις Κάτω Χώρες και επισκευάστηκαν από το Loft Szczecin.

loft in a marmalade factory-p05
loft in a marmalade factory-p06
loft in a marmalade factory-p07
loft in a marmalade factory-p08

Tα έπιπλα κουζίνας σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από το Loft Szczecin. Οι πάγκοι κατασκευάστηκαν από λευκό μάρμαρο και τα έπιπλα κουζίνας από κόντρα πλακέ. Ο Jacek Kolasiński σχεδίασε και τις πολυθρόνες του σαλονιού που τις κατασκεύασε σε συνεργασία με τοπικό εργαστήριο. Δυναμικό διακοσμητικό στοιχείο είναι ένα χαλί της δεκαετίας του '30.

loft in a marmalade factory-p11

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: loft-kolasinski.com