Μικρό διαμέρισμα για δυναμικούς ανθρώπους

mancave by gasparbonta-p01

Έργο: Mancave
Studio: GASPARBONTA
Designer: Gaspar Bonta, Orsolya Lőrincz
Εμβαδόν: 62 τ.μ.
Περιοχή: Βουδαπέστη, Ουγγαρία
Φωτογράφος: Bálint Jaksa

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, αναζητούσε ένα διαμέρισμα σε κεντρική τοποθεσία, με σχετικά μικρό αλλά άνετο μέγεθος, που θα χρησιμεύσει και ως δυνητική επένδυση.

mancave by gasparbonta-p02
mancave by gasparbonta-p03
mancave by gasparbonta-p05
mancave by gasparbonta-p07
mancave by gasparbonta-p08

Το παλαιό, σχεδόν κατεστραμμένο κτίριο δεν στάθηκε εμπόδιο στην επιλογή του ιδιοκτήτη αφού συγκέντρωνε όλα όσα ζητούσε. Το διαμέρισμα βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία και σε πολύ μικρή απόσταση από τη γραφική πλατεία της Βουδαπέστης, Octogon.

Το μέγεθος των 62 τ.μ., κρίθηκε οριακά ανεκτό, αλλά ο σχεδιασμός του από το studio GASPARBONTA το μεταμόρφωσε σε ένα λειτουργικό διαμέρισμα με δύο υπνοδωμάτια.

mancave by gasparbonta-p09
mancave by gasparbonta-p11
mancave by gasparbonta-p12
mancave by gasparbonta-p14
mancave by gasparbonta-p16

Το διαμέρισμα μπορεί να χωριστεί σε τρία κύρια μέρη, ένα μεγάλο διάδρομο εισόδου, ο οποίος είναι ουδέτερος και μονόχρωμος. Είναι ο άξονας που συνδέει το πρώτο μέρος (υπνοδωμάτιο, μπάνιο, τουαλέτα), με τον χώρο ημερήσιας λειτουργίας (κουζίνα, σαλόνι, μπαρ).

Μια συρόμενη πόρτα οδηγεί στον ιδιωτικό χώρο. Οι αρχιτέκτονες Gaspar Bonta και Orsolya Lőrincz εκμεταλλεύτηκαν το ύψος των 3,80 μ. και σχεδίασαν μία μεγάλη γκαρνταρόμπα και ένα υπνοδωμάτιο στο πάνω μέρος, όλα σε συνδυασμό με λεπτές κατασκευές σιδήρου.

mancave by gasparbonta-p18
mancave by gasparbonta-p21
mancave by gasparbonta-p22
mancave by gasparbonta-p24
mancave by gasparbonta-p25

Εκτός από την καθαίρεση του σοβά και η συντήρηση των παλιών τούβλων στο χώρο ημερήσιας χρήσης, το design team πρόσθεσε γεωμετρικά απλές ξύλινες, σιδερένιες και γυάλινες κατασκευές, σε συνδυασμό με μονοχρωματικές επιφάνειες για αντίθεση.

mancave by gasparbonta-p27
mancave by gasparbonta-p28

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: gasparbonta.com