Αποκατάσταση με Ιταλική υπογραφή, διαμερίσματος του 19ου αιώνα

casa per amici-p01

Έργο: Una Casa per Amici
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Officina29 Architetti
Περιοχή: Sassari, Σαρδηνία, Ιταλία
Φωτογράφος: João Morgado - Architecture Photography

Ένα σπίτι δεν είναι απλώς ένα μέρος για να προφυλαχθούμε από τις καιρικές συνθήκες, για να προετοιμάσουμε ένα ζεστό γεύμα ή ένας απλός χώρος ύπνου. Σε ένα σπίτι στην πιο οικεία έννοια του όρου, είναι η βάση που θα οικοδομήσουμε αναμνήσεις και θα μοιραστούμε την ζωή μας με αγαπημένους ανθρώπους.

casa per amici-p02
casa per amici-p03
casa per amici-p04

Με αυτή την φιλοσοφία οδηγό, οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο ενός κτιρίου του δεκάτου ενάτου αιώνα, στο ιστορικό κέντρο του Σάσσαρι της β. Σαρδηνίας, και έχει θέα στην πλατεία, ζήτησαν από το αρχιτεκτονικό γραφείο Officina29 Architetti να αναλάβει την ανακαίνιση του.

Οι μελετητές δημιούργησαν νέα ανοίγματα ώστε να υπάρχει άνετη ροή στην κίνηση, αλλά και οπτική επικοινωνία μεταξύ των δωματίων. Νέοι διάδρομοι επιτρέπουν την ευθυγράμμιση των χώρων και μετατρέπονται σε ένα μονοπάτι που εξερευνά το σπίτι του 19ου αιώνα δωμάτιο το δωμάτιο, εκπλήσσοντας τον περιηγητή.

casa per amici-p05
casa per amici-p06
casa per amici-p07

Κατά την διάρκεια της αποκατάστασης ήρθαν στην επιφάνεια πρωτότυπα διακοσμητικά τοίχων, τα οποία αφού συντηρήθηκαν προσεκτικά έγιναν κυρίαρχο διακοσμητικό στοιχείο. Ακόμη και τα πατώματα είναι αυθεντικά. Μάρμαρα σε διάφορα σχήματα και χρώματα που μοιάζουν με μεγάλα χαλιά, δίνουν στην κατοικία λίγο από το παλιό της μεγαλείο.

Οι οροφές από ξύλινα δοκάρια είναι επίσης της εποχής, η μόνη οροφή που δεν έχει διατηρηθεί είναι στο σαλόνι. Οι γυψοσανίδες σχεδιάστηκαν σαν να επιπλέουν πάνω από τα κεφάλια των επισκεπτών, χωρίς να αγγίζουν τους τοίχους, σαν ένας ντροπαλός εισβολέας.

casa per amici-p08
casa per amici-p09
casa per amici-p11

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: officina29architetti.com