Διώροφο διαμέρισμα με θέα στον Θερμαϊκό

duplex flat by normless-p01

Έργο: Duplex Flat
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Normless Architecture Studio & Workplace
Design Team: Σάντρα Καλλιάγρα, Μένη Κουρμπέτη, Γρηγόρης Καλλιός
Εμβαδόν: 96 τ.μ.
Περιοχή: Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
Φωτογράφος: Γιώργος Σφακιανάκης

Το διώροφο διαμέρισμα που βρίσκεται στην Καλαμαριά και έχει θέα στον Θερμαϊκό κόλπο, σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει μια νεαρή οικογένεια που μεγαλώνει. Το εργαστήριο αρχιτεκτονικής Normless ολοκλήρωσε την πλήρη ανακαίνιση του διαμερίσματος με στόχο να προσφέρει ένα λειτουργικό και ζεστό περιβάλλον για τους ιδιοκτήτες.

duplex flat by normless-p02
duplex flat by normless-p04
duplex flat by normless-p07
duplex flat by normless-p08

Οι αρχιτέκτονες Σάντρα Καλλιάγρα, Μένη Κουρμπέτη και Γρηγόρης Καλλιός επεδίωξαν να αξιοποιήσουν στο έπακρο το χώρο των 96 τετραγωνικών μέτρων με παρεμβάσεις και τροποποιήσεις που βελτιώνουν τη φυσική και οπτική σύνδεση μεταξύ των χώρων διατηρώντας την αίσθηση ανοιχτού σχεδίου για περισσότερη άνεση και λειτουργικότητα.

Το διαμέρισμα αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο βρίσκονται οι κοινόχρηστοι χώροι, η κουζίνα, το καθιστικό, ο ξενώνας και το μπάνιο, ενώ στο δεύτερο επίπεδο υπάρχουν τα δύο υπνοδωμάτια και το οικογενειακό μπάνιο.

duplex flat by normless-p09
duplex flat by normless-p11

Η ομάδα μελέτης του αρχιτεκτονικού γραφείου Normless Architecture Studio & Workplace σχεδίασε ειδικές κατασκευές, όπως το επεκτεινόμενο μεταλλικό τραπέζι που είναι ενσωματωμένο στο νησί της κουζίνας, συνδύασε δυναμικά υλικά και χρώματα και έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιλογή φωτιστικών σωμάτων και διακοσμητικών αντικειμένων, ώστε να δημιουργηθεί μία μοντέρνα, δυναμική και νεανική κατοικία.

duplex flat by normless-p12
duplex flat by normless-p13

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: normless.gr