Μοντέρνο διαμέρισμα σε παλιά αγροικία της Τοσκάνης

interior limberti in prato-p01

Έργο: Interior Limberti
Αρχιτεκτονικό γραφείο: B+P Architetti
Αρχιτέκτονες: Pierluigi Percoco, Alessia Bettazzi
Εμβαδόν: 75 τ.μ.
Περιοχή: Prato, Ιταλία
Φωτογράφος: Darragh Hehir

Το Interior Limberti είναι ένας οικιστικός χώρος που στεγάζεται σε παλιά αγροικία της Τοσκάνης, που βρίσκεται σε μια περιοχή του Prato και ήταν κάποτε αγροτική, η οποία όμως σήμερα, μέσω της αστικής επέκτασης, ενσωματώθηκε στη σύγχρονη πόλη.

interior limberti in prato-p02
interior limberti in prato-p03
interior limberti in prato-p04
interior limberti in prato-p06
interior limberti in prato-p07

Ο ανακαινισμένος χώρος έχει όλες τις ανέσεις μιας σύγχρονης κατοικίας και συνάμα είναι γεμάτος γοητεία και παράδοση, όπου οι γεύσεις του παρελθόντος συνδυάζονται με τους θορύβους της πόλης.

Παραδοσιακή διακόσμηση με σύγχρονη σχεδιαστική φόρμα ήταν το αίτημα των ιδιοκτητών προς τους αρχιτέκτονες Pierluigi Percoco και Alessia Bettazzi του studio B+P Architetti.

interior limberti in prato-p08
interior limberti in prato-p09
interior limberti in prato-p11
interior limberti in prato-p12

Ο σχεδιασμός των μελετητών απάντησε στην πρόκληση αντλώντας έμπνευση από μία σύγχρονη πόλη που διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Τα χρώματα και τα υλικά που χαρακτηρίζουν την παράδοση της Τοσκάνης, έδωσαν την θέση τους σε σύγχρονες προτάσεις που δημιουργούν ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο. Τα υλικά με τα φυσικά τελειώματα και οι μεγάλες επιφάνειες καθρέφτη εναλλάσσονται σε μια δυναμική ισορροπία, γεμάτη αντιθέσεις και αποχρώσεις.

interior limberti in prato-p14
interior limberti in prato-p15
interior limberti in prato-p16
interior limberti in prato-p18

Το πέτρινο τζάκι που χαρακτηρίζει το καθιστικό, γίνεται ο κεντρικός πυρήνας του σπιτιού, ενώ τόσο ο διάδρομος όσο και ο χώρος ύπνου του ζευγαριού χαρακτηρίζονται από ταπετσαρία - ύφασμα - με κομψά γραφικά σε απαλούς χρωματικούς τόνους. 

Στο παιδικό υπνοδωμάτιο μια ταπετσαρία, αφιέρωμα στην πολύχρωμη δημιουργικότητα του Keith Haring, με ένα γαλάζιο ουρανό δημιουργεί έναν χώρο γεμάτο ελπίδα και φως.

interior limberti in prato-p17
interior limberti in prato-p21
interior limberti in prato-p22

Κείμενο: Στέλλα Βαρδαξόγλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: bettazzipercoco.com