Ανακαίνιση και διώροφη προσθήκη σε κατοικία στην Κηφισιά

renovation and two storey extension-p01

Έργο: Renovation and two storey extension to a private residence in Kifissia
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Moustroufis architects
Αρχιτέκτων: Γιώργος Μουστρούφης
Περιοχή: Κηφισιά, Αττική

Ο αρχιτέκτων Γιώργος Μουστρούφης του αρχιτεκτονικού γραφείου Moustroufis architects, υπογράφει την ανακατασκευή της κατοικίας και την διώροφη προσθήκη με υπόγειο, που έγινε σε οικόπεδο στο Ιστορικό κέντρο της Κηφισιάς.

renovation and two storey extension-p02
renovation and two storey extension-p03
renovation and two storey extension-p04

Στον περιβάλλοντα χώρο της κατοικίας και σε κεντρικό σημείο του οικοπέδου έγινε προσθήκη πισίνας, διατηρώντας την υπάρχουσα αξιόλογη φύτευση. Σε συνέχεια με την πισίνα, παράλληλα με τον δρόμο, έγινε προσθήκη πέτρινου βοηθητικού ημιυπαίθριου κτίσματος, το οποίο πλαισιώνει και αναβαθμίζει την κοινωνική ζωή της οικογένειας στον κήπο, προστατεύοντας την ιδιωτικότήτα της.

renovation and two storey extension-p06

Ένας από τους στόχους της μελέτης ήταν να δοθεί μία συνέχεια στο ογκοπλαστικό της κατοικίας. Ένας άλλος ήταν να διατηρηθεί η γενική μορφολογία της υπάρχουσας κατοικίας, αλλά ταυτόχρονα να απλοποιηθούν ορισμένα μορφολογικά στοιχεία.

Αυτό επιτεύχθηκε μέσω της κατάλληλης επιλογής των υλικών: Προκειμένου να αναδειχθεί η στέγη έγινε αντικατάσταση των κεραμιδιών με  παλαιωμένα κεραμίδια, ενώ οι κολώνες του στεγάστρου από ξύλινες έγιναν χτιστές.

renovation and two storey extension-p01
renovation and two storey extension-p08
renovation and two storey extension-p09

Παράλληλα, άλλαξε και η εξωτερική χρωματική παλέτα της κατοικίας, η οποία κινήθηκε  συνολικά σε γήινους τόνους, ενώ αρχικά τα υλικά της κατοικίας είχαν μεταξύ τους μεγαλύτερες χρωματικές αντιθέσεις.( κοκκινωπής απόχρωσης κεραμίδια, ανοιχτόχρωμοι εξ. τοίχοι, σκουρόχρωμα κουφώματα κλπ).

Στο εσωτερικό της κατοικίας δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στο interior design, με τρόπο που να καλύπτονται όχι μόνο οι αισθητικές απαιτήσεις του έργου αλλά και οι λειτουργικές.

renovation and two storey extension-p11
renovation and two storey extension-p12
renovation and two storey extension-p13

Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: moustroufis.gr