Σχεδιασμός πολυτελούς μονοκατοικίας με το βλέμμα στραμμένο στη φύση

oxygen susanna cots-p01Έργο: Oxygen
Studio: Susanna Cots Interior Design
Interior Designer: Susanna Cots
Κατασκευή: Gestió7
Εμβαδόν: 600 τ.μ.
Περιοχή: Costa Brava, Girona, Ισπανία
Φωτογράφος: Mauricio Fuertes

Η Susanna Cots έχει προβάλει σε ένα από τα τελευταία της έργα, το Oxygen, μια ωδή στη φύση που είναι πηγή ζωής και ηρεμίας. Το νεόκτιστο σπίτι βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής Baix Empordà και αντιπροσωπεύει ανθρώπους που επιθυμούν να ζήσουν την ήρεμη ζωή που προσφέρει η άμεση επαφή με την φύση.

oxygen susanna cots-p02
oxygen susanna cots-p04
oxygen susanna cots-p05
oxygen susanna cots-p08
oxygen susanna cots-p09

Η κατοικία των 600 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται στην ιστορική φυσική περιοχή Empordà στα βόρεια της Βαρκελώνης, χτίστηκε από τον τοπικό κατασκευαστή Gestió7 και η Susanna Cots ήταν επιφορτισμένη με τη δημιουργία ενός εσωτερικού σχεδίου που ενισχύει τη σύνδεση μεταξύ των δωματίων και του περιβάλλοντος χώρου.

Η interior designer χρησιμοποίησε μια παλέτα από φυσικά υλικά για να εξασφαλίσει ότι οι χώροι διαβίωσης θα είναι η συνέχεια της γύρω περιοχής, έχοντας ως στόχο της σχεδιαστικής ιδέας, τον αργό ρυθμό της επαρχιακής ζωής, τα ουδέτερα χρώματα και τον σεβασμός προς τη φύση.

oxygen susanna cots-p12
oxygen susanna cots-p13
oxygen susanna cots-p14
oxygen susanna cots-p15
oxygen susanna cots-p16
oxygen susanna cots-p17

Όλα τα δωμάτια έχουν σχεδιαστεί ως κύβοι που συνδέονται μεταξύ τους με γυάλινα περάσματα που κάνουν τους ιδιοκτήτες να νιώθουν σαν να περπατούν μέσα στη φύση.

Η κύρια είσοδος οδηγεί σε έναν άνετο και φωτεινό χώρο υποδοχής που δείχνει την αγάπη των ιδιοκτητών προς την τέχνη με ένα ιδιαίτερο γλυπτό. Το βλέμμα το κλέβει η θέα που ανοίγεται προς τον πίσω κήπο.

oxygen susanna cots-p18
oxygen susanna cots-p19
oxygen susanna cots-p21
oxygen susanna cots-p22
oxygen susanna cots-p23
oxygen susanna cots-p24

Η κεκλιμένη οροφή με εκτεθειμένα δοκάρια και η θέα προς τον ιδιαίτερα προσεγμένο περιβάλλοντα χώρο είναι χαρακτηριστικά που επαναλαμβάνονται σε όλο το εσωτερικό.

Δάπεδα, πόρτες και ντουλάπες από φυσικό ξύλο βελανιδιάς, με το ξύλο συμπληρώνεται από επιφάνειες κεραμικών και ψαμμίτη σε χώρους που απαιτούν πιο ανθεκτικό φινίρισμα, συμπεριλαμβανομένων των λουτρών και της κουζίνας.

oxygen susanna cots-p26
oxygen susanna cots-p27
oxygen susanna cots-p28
oxygen susanna cots-p29
oxygen susanna cots-p31
oxygen susanna cots-p32
oxygen susanna cots-p33

Η γενναιόδωρη είσοδος, το μεγάλο καθιστικό των 80 τ.μ. και η εντυπωσιακή κουζίνα είναι οι χώροι διημέρευσης, οι οποίοι χρησιμοποιούν δύο από τους τέσσερις κύβους.

Οι χώροι διανυκτέρευσης καταλαμβάνουν τους άλλους δύο κύβους με τον έναν να φιλοξενεί την κύρια σουίτα που έχει επιφάνεια 53 τ.μ. και περιλαμβάνει το υπνοδωμάτιο, το μπάνιο και το dressing room που έχουν υπέροχη θέα και πρόσβαση στον κήπο και την πισίνα. Στον τέταρτο κύβο τοποθετήθηκαν πέντε μεγάλες σουίτες, η κάθε μία με δικό της μπάνιο.

oxygen susanna cots-p35

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: susannacots.com