Νεανικό διαμέρισμα σε βιομηχανικό χώρο

poblenou in 3 acts-p01

Έργο: Poblenou in 3 acts
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Egue y Seta
Design Team: Daniel Pérez, Felipe Araujo, Gaia Trotta, Szymon Keller, Covadonga Díaz
Εμβαδόν: 75 τ.μ.
Περιοχή: Poblenou, Βαρκελώνη, Ισπανία
Styling: Olga Gil-Vernet
Φωτογράφος: Viguro FOTO, Mauricio Fuertes

Στην καρδιά του Poblenou, μιας παραλιακής γειτονιάς στη Βαρκελώνη που τον 19ο αιώνα ήταν το επίκεντρο της βιομηχανίας, το αρχιτεκτονικό γραφείο Egue y Seta, ανέλαβε την πρόκληση της μετατροπής ενός πρώην βιομηχανικού χώρου σε ένα νεανικό διαμέρισμα.

poblenou in 3 acts-p02
poblenou in 3 acts-p03
poblenou in 3 acts-p04

Τα βιομηχανικά κτίρια και οι αποθήκες της περιοχής, που βρίσκεται κοντά στο κέντρο της Βαρκελώνης, προσφέρουν καλές τιμές αγοράς και δυνατότητες για open space χώρους με νεανικό και minimal σχεδιασμό, με πολύ φυσικό φως, καλό αερισμό.

Ένα τέτοιο διαμέρισμα είναι το Poblenou in 3 acts. Όπως ένα παιχνίδι που ξεδιπλώνεται σε τρεις μέρη, έτσι και αυτό το διαμέρισμα 75 τ.μ. χωρίζεται σε τρεις λειτουργικές ζώνες που έχουν η κάθε μία τη δική της λειτουργία.

poblenou in 3 acts-p07
poblenou in 3 acts-p08
poblenou in 3 acts-p09

Κουζίνα, τραπεζαρία, σαλόνι και υπνοδωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο είναι οι τρεις ζώνες, σε αυτό το διαμέρισμα που χρησιμοποιεί την επίστρωση του δαπέδου για να κάνει διακριτό τον διαχωρισμό.

Τσιμεντοπλακάκια και τσιμεντοκονία στον ενιαίο χώρο της κουζίνας και της τραπεζαρίας, που δείχνει σαν την καρδιά του διαμερίσματος και δρύινο μασίφ δάπεδο που προσφέρει αίσθηση ζεστασιάς και θαλπωρής για το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο.

poblenou in 3 acts-p11
poblenou in 3 acts-p12

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: egueyseta.com