Το νεανικό σπίτι του πιανίστα

the pianists home-p01

Έργο: The Pianist’s Home
Αρχιτεκτονικό γραφείο: XS Studio for Compact Design
Αρχιτέκτων: Ofer Rossmann
Εμβαδόν: 97 τ.μ.
Περιοχή: Τελ Αβίβ, Ισραήλ
Φωτογράφος: Amit Gosher

Το διαμέρισμα των 97 τ.μ. βρίσκεται στο Τελ Αβίβ και επανασχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο XS Studio for Compact Design, με στόχο την δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα καλύπτει τις σύγχρονες απαιτήσεις ενός ταλαντούχου πιανίστα.

the pianists home-p02
the pianists home-p03
the pianists home-p04
the pianists home-p06
the pianists home-p07
the pianists home-p08
the pianists home-p09

Η επιθυμία του ιδιοκτήτη ήταν η δημιουργία ενός χώρου που θα του προσφέρει την ηρεμία που απαιτεί η πολύωρη μουσική μελέτη, ενώ ταυτόχρονα θα έχει οικεία αίσθηση και την δυναμική ατμόσφαιρα που χρειάζονται οι φιλικές συγκεντρώσεις, αφού ο νεαρός ιδιοκτήτης αγαπά να φιλοξενήσει φίλους για να παρουσιάζει βραδιές μουσικής.

Το υποχρεωτικό στο Ισραήλ δωμάτιο-καταφύγιο κατασκευάστηκε στην μέση του διαμερίσματος και αυτό προκαλούσε προβλήματα στην λειτουργικότητά του. Η λύση που σχεδίασε ο αρχιτέκτων Ofer Rossmann ήταν να τοποθετήσει έπιπλα, ντουλάπια αποθήκευσης, τα ντουλάπια της κουζίνας, αλλά και μια κρυφή πόρτα, που οδηγεί στον ιδιωτικό χώρο του σπιτιού, γύρω από αυτόν.

the pianists home-p11
the pianists home-p12
the pianists home-p13
the pianists home-p14
the pianists home-p16
the pianists home-p17

Από την μία πλευρά του ιδιαίτερου αυτού δωματίου, τοποθετήθηκε η κουζίνα και από την άλλη οι ιδιωτικοί χώροι και το w.c., ενώ το ίδιο το δωμάτιο έγινε studio μουσικής.

Οι τόνοι του γκρι στο καθιστικό και του καφέ στο υπνοδωμάτιο, οι υφές και το μασίφ ξύλο, οι ειδικές κατασκευές και τα έπιπλα, χαρίζουν στο διαμέρισμα φινέτσα, διακριτική πολυτέλεια και αίσθημα ηρεμίας και χαλάρωσης.

the pianists home-p18
the pianists home-p19
the pianists home-p21
the pianists home-p22

Κείμενο: Στέλλα Βαρδαξόγλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: xs-arch.com