Ένα διαμέρισμα γεμάτο τέχνη

apartment fs-p01-8

Έργο: Apartment FS
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Ippolito Fleitz Group
Ομάδα μελέτης: Gunter Fleitz, Peter Ippolito, Sherief Sabet
Περιοχή: Στουτγάρδη, Γερμανία
Φωτογραφία: Zooey Braun

Ένα ζευγάρι, που μετράει ήδη πολλά χρόνια γάμου, αποφάσισε να μετακομίσει σε ένα μεγάλο διαμέρισμα, που βρίσκεται σε παλιό κτίριο στο κέντρο της Στουτγάρδης.

apartment fs-p02
apartment fs-p03
apartment fs-p04
apartment fs-p06

Κατά τη διάρκεια των ετών που ζουν μαζί, ένα κοινό πάθος για την τέχνη και τη λογοτεχνία έχει αναπτυχθεί με αποτέλεσμα οι συλλογές έργων τέχνης και βιβλίων, να γίνουν από τα κεντρικά σημεία σχεδιασμού.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Ippolito Fleitz Group που ανέλαβε την ανακαίνιση, εκμεταλλεύτηκε κάθε σημείο για την φύλαξη και παρουσίαση των πολύτιμων συλλογών.

apartment fs-p07
apartment fs-p01-8
apartment fs-p09

Στον μακρύ διάδρομο τοποθετήθηκε μία βιτρίνα για την φύλαξη και ανάδειξη μικρογλυπτών, ενώ οι βιβλιοθήκες καταλαμβάνουν όλο το μήκος και ύψος του χώρου. Οι ψηλές συρόμενες πόρτες, κατασκευασμένες από σκούρο ξύλο, κρύβουν τις εισόδους στο καθιστικό και την τραπεζαρία.

Στα άλλα δωμάτια η έκθεση έργων τέχνης εναλλάσσεται ανάμεσα σε μία παιχνιδιάρικη ελεύθερη τοποθέτηση και σε αυστηρά καθορισμένες περιοχές, όπως στις συρόμενους πόρτες της βιβλιοθήκης στο γραφείο ή πάνω από τη γωνιά καθισμάτων στο χώρο καθιστικού ή στην γωνία του master υπνοδωματίου.

apartment fs-p11
apartment fs-p12
apartment fs-p13

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: ifgroup.org