Ευ ζην σε 24 τετραγωνικά μέτρα

stalinka by inroom-p01

Έργο: Stalinka
STUDIO: INROOM Interior Design Studio
Interior Designer: Tatiana Shishkina
Φωτορεαλιστική απόδοση: Max Lykasov
Εμβαδόν: 24 τ.μ.
Περιοχή: Μόσχα, Ρωσία

Στην Μόσχα, σε ένα από τα σημαντικά κτίρια της μεταπολεμικής εποχής, τα λεγόμενα και "Elite Stalinka", που είχαν κατασκευαστεί για να φιλοξενήσουν την σοβιετική ελίτ, η αρχιτέκτων Tatiana Shishkina, επανασχεδίασε ένα διαμέρισμα 24 τ.μ., για ένα νέο και ανεξάρτητο κορίτσι.

stalinka by inroom-p02stalinka by inroom-p03stalinka by inroom-p04stalinka by inroom-p06stalinka by inroom-p07

Τα διαμερίσματα στο κτίριο της δεκαετίας του '50, ήταν μεγάλα και ψηλοτάβανα, αλλά στην πορεία χωρίστηκαν σε μικρές ιδιοκτησίες επειδή υπήρξε έλλειψη στέγης.

Το αρκετά συμπαγές διαμέρισμα αποτελείται από μια σειρά από εργονομικά σχεδιασμένες περιοχές. Το ύψος της οροφής είναι 3,8 μ., πράγμα που επέτρεψε στην ομάδα μελέτης, να δημιουργήσει ένα δεύτερο επίπεδο.

stalinka by inroom-p08stalinka by inroom-p09stalinka by inroom-p11stalinka by inroom-p12

Η κουζίνα είναι πολύ μικρή, αλλά έχει ότι χρειάζεται για να εξυπηρετεί τις ανάγκες ενός γρήγορου γεύματος, ενώ μία ηλεκτρική γάστρα αντικαθιστά τον φούρνο. Στον ενιαίο χώρο του δευτέρου επιπέδου τοποθετήθηκε ο χώρος μελέτης, η γκαρνταρόμπα και το υπνοδωμάτιο.

Η επιλογή των χρωμάτων παίζει καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία μίας ήρεμης και πολυτελούς εικόνας, ενώ παράλληλα κάνει δυσδιάκριτα τα στενά όρια του μικρού διαμερίσματος.

stalinka by inroom-p13stalinka by inroom-p14stalinka by inroom-p16stalinka by inroom-p17

Τι χωράει τελικά σε ένα διαμέρισμα 24 τετραγωνικών μέτρων που έχει την τύχη να διαθέτει το απαραίτητο ύψος? Χωράει η ζωή και τα όνειρα ενός νέου και δυναμικού ανθρώπου, που προσπερνά το μέγεθος αναζητώντας το ευ ζην.

stalinka by inroom-p18
stalinka by inroom-p19

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: inroomdesign.com, lunas.pro