Νεανικό διαμέρισμα 45 τ.μ. με ατμοσφαιρικούς χώρους

blackroom by design rocks-p01

Έργο: Blackroom
Studio: Design rocks
Interior designer: Evgenia Shilova, Ilya Eroshevich
Εμβαδόν: 45 τ.μ.
Περιοχή: Βλαδιβοστόκ, Ρωσία

Η πρόταση της Evgenia Shilova και του Ilya Eroshevich προς τον νέο και δραστήριο επαγγελματία, για τον επανασχεδιασμό του διαμερίσματος των 45 τ.μ., αποδεικνύει ότι, ο μικρός προϋπολογισμός δεν μπορεί να εμποδίσει την δημιουργία ενός μοντέρνου και λειτουργικού χώρου με δυναμική εικόνα.

blackroom by design rocks-p02blackroom by design rocks-p03blackroom by design rocks-p04blackroom by design rocks-p06blackroom by design rocks-p07

Το μικρό διαμέρισμα βρίσκεται στο κέντρο του Βλαδιβοστόκ και έχει μια τυπική επιμήκη διάταξη με μικρούς χώρους. Ο ιδιοκτήτης ζήτησε έναν μοντέρνο, άνετο και φινετσάτο χώρο, με minimal σχεδιασμό. Η επιλογή των σκούρων χρωμάτων και των φυσικών υλικών τονίζει την κομψότητα.

Οι μελετητές, για να κρατήσουν χαμηλά το συνολικό κόστος, δεν έκαναν έναν πολύπλοκο επανασχεδισμό. Οι αλλαγές έγιναν μόνο στο μπάνιο και στο διάδρομο, ενώ οι κύριοι όγκοι διατηρήθηκαν αμετάβλητοι.

blackroom by design rocks-p08
blackroom by design rocks-p11
blackroom by design rocks-p12
blackroom by design rocks-p13

Η καθαίρεση ενός τοίχου επέτρεψε να δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος ημερήσιας διαβίωσης που δημιουργεί την ψευδαίσθηση της ευρυχωρίας. Περιλαμβάνει την κουζίνα και το καθιστικό που έχει έξοδο στο ιδιαίτερα προσεγμένο μπαλκόνι που έχει φανταστική θέα στην πόλη.

Ένας προτζέκτορας τοποθετήθηκε στην οροφή του σαλονιού, αντικαθιστώντας την τηλεόραση. Ένα digital ρολόι γεμίζει τον τοίχο, όταν αποσύρεται η οθόνη.

blackroom by design rocks-p14
blackroom by design rocks-p15
blackroom by design rocks-p16
blackroom by design rocks-p17blackroom by design rocks-p18

Στο υπνοδωμάτιο, μία φωτεινή επιγραφή από μπλε νέον κλέβει τις εντυπώσεις. Τα χρώματα, οι υφές, τα έπιπλα και ο φωτισμός δημιουργούν έναν απλό αλλά ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό χώρο.

blackroom by design rocks-p19

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: designrocks.ru