Ζεστή αίσθηση βιομηχανικού στυλ σε pied-à-terre

ra loft-sp-p01

Έργο: RA Loft - SP
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Studio Ro+Ca
Αρχιτέκτονες: Rodrigo Beze, Carlos Carvalho
Περιοχή: Sao Paolo, Βραζιλία

Το μικρό διαμέρισμα που βρίσκεται πάνω σε μία από τις μεγάλες λεωφόρους του Σάο Πάολο, σε ένα από τα πιο πρόσφατα οικονομικά κέντρα της πόλης, επανασχεδιάστηκε από το Studio Ro+Ca για έναν επιχειρηματία που ζει στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

ra loft-sp-p02ra loft-sp-p03ra loft-sp-p04ra loft-sp-p05-1

Η βασική ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα άνετο, ήρεμο και ολοκληρωμένο περιβάλλον, έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης να αισθάνεται την άνεση που προσφέρει η σουίτα ενός ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη.

Για να το πετύχουν την δημιουργία ενός ενιαίου και λειτουργικού χώρου, οι αρχιτέκτονες Rodrigo Beze και Carlos Carvalho, κατάργησαν όλους τους εσωτερικούς τοίχους του διαμερίσματος.

ra loft-sp-p06
ra loft-sp-p07
ra loft-sp-p08
ra loft-sp-p09

Η βιομηχανική ατμόσφαιρα που ήταν ο κύριος στόχος της μελέτης, δημιουργήθηκε από την εντελώς μαύρη κουζίνα και από την εκτεταμένη χρήση μετάλλου και τζαμιού, το οποίο χρησιμοποιήθηκε τόσο για τους διαχωριστικούς τοίχους στο w.c. και την ντουζιέρα, όσο και για την κατασκευή των ραφιών της κουζίνας.  

Για να ικανοποιηθεί η αισθητική της συζύγου χρησιμοποιήθηκαν δύο ροζ βαρέλια με το σήμα της Chanel, λευκοί τοίχοι από τούβλα και ένας κάθετος κήπος, φέρνοντας έναν αέρα θηλυκής κομψότητας στον χώρο.

ra loft-sp-p11
ra loft-sp-p12
ra loft-sp-p13
ra loft-sp-p14

Το φυσικό ξύλινο δάπεδο, η δερμάτινη πολυθρόνα, προσωπικά αντικείμενα, έργα τέχνης και vintage στοιχεία δημιουργούν μια ζεστή, ήρεμη και φιλόξενη ατμόσφαιρά.

ra loft-sp-p16
ra loft-sp-p17
ra loft-sp-p18

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: studioroca.com.br