Νεανικός σχεδιασμός σε νοικιασμένο loft

loft iv by treszerosete-p01

Έργο: Loft IV
Αρχιτεκτονικό γραφείο: treszerosete
Αρχιτέκτονες: André Britto, Caio Ferraz, Kamal Yazbek.
Εμβαδόν: 80 τ.μ.
Περιοχή: Sao Paulo, Βραζιλία
Φωτογράφος: Ana Mello

Οι αρχιτέκτονες André Britto, Caio Ferraz και Kamal Yazbek, συνιδρυτές του γραφείου treszerosete, ανέλαβαν το interior design ενός loft, που βρίσκεται στη δημοφιλή πόλη São Paulo της Βραζιλίας.

loft iv by treszerosete-p02loft iv by treszerosete-p03loft iv by treszerosete-p04loft iv by treszerosete-p06loft iv by treszerosete-p07loft iv by treszerosete-p08

Η σοφίτα, με το μεγάλο εσωτερικό ύψος και τους τοίχους από τούβλο και σκυρόδεμα, είχε πολλά θετικά στοιχεία, αλλά έπρεπε να ταιριάξει απόλυτα στις επιθυμίες και τις ανάγκες ενός νέου ανθρώπου.

Ο σχεδιασμός και η επιλογή των επίπλων έγινε με δύο κριτήρια. Το πρώτο είναι η άνεση, η λειτουργικότητα και η αισθητική τους, το δεύτερο κριτήριο είναι ότι τοποθετήθηκαν σε έναν χώρο που είναι νοικιασμένος και στο μέλλον αυτά τα έπιπλα θα ξαναχρησιμοποιηθούν κάπου αλλού.

loft iv by treszerosete-p09loft iv by treszerosete-p11loft iv by treszerosete-p12loft iv by treszerosete-p13loft iv by treszerosete-p15

Η επιθυμία του νεαρού ενοικιαστή ήταν να υπάρχει ένα άνετο σαλόνι που θα επικοινωνεί αρμονικά με τον εξωτερικό χώρο και θα μπορεί να φιλοξενήσει πολυάριθμες παρέες. Επιπλέον  ήθελε έναν άνετο χώρο εργασίας και μία βιβλιοθήκη που θα μπορούσε να μεταδώσει την προσωπικότητα του μέσω των προσωπικών του αντικειμένων.

Οι αρχιτέκτονες έκλεισαν μέσα σε συνολική έκταση 80 τετραγωνικών μέτρων, όλες τις επιθυμίες και ανάγκες του νεαρού επαγγελματία, με την επιλογή των επίπλων, των διακοσμητικών και των ειδικών κατασκευών, να του χαρίζει ευελιξία σε περίπτωση αλλαγής χώρου.

loft iv by treszerosete-p17loft iv by treszerosete-p18loft iv by treszerosete-p19loft iv by treszerosete-p21loft iv by treszerosete-p22loft iv by treszerosete-p23

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: treszerosete.com