Διαμέρισμα 30 τ.μ. στην καρδιά της Γαλλικής πρωτεύουσας

the pinch apartment by urban-p01

Έργο: The Pinch Apartment
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Urban Soul Project
Εμβαδόν: 30 τ.μ.
Περιοχή: Παρίσι, Γαλλία
Φωτογράφος: Νίκος Βαβδινούδης, Χρήστος Δημητρίου

Το μικρό αυτό διαμέρισμα, την ανακαίνιση του οποίου υπογράφει το αρχιτεκτονικό γραφείο Urban Soul Project, βρίσκεται στην καρδιά του Παρισιού σε μικρή απόσταση από τον πύργο του Eiffel και την πλατεία του Trocadero.

the pinch apartment by urban-p02
the pinch apartment by urban-p03

Ο σκοπός της ανακαίνισης ήταν το διαμέρισμα να λειτουργήσει ως χώρος φιλοξενίας φίλων και επισκεπτών ενός ζευγαριού που ζει μόνιμα στο Παρίσι. Έτσι έπρεπε να είναι πλήρως αυτόνομο και να μπορεί και εξυπηρετεί μία παρέα τεσσάρων ατόμων.

Ο σχεδιασμός έχει γίνει έτσι ώστε να παρέχει αυτονομία καθώς διαθέτει όλες τις υποδομές στην κουζίνα, στο W.C., στους αποθηκευτικούς και βοηθητικούς χώρους παρά το μικρό του μέγεθος, που δεν ξεπερνά τα 30 τ.μ.

the pinch apartment by urban-p04
the pinch apartment by urban-p06

Η επιλογή των υλικών έγινε έτσι ώστε να δημιουργείται ένα ήρεμο περιβάλλον, με ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις σε δάπεδα, έπιπλα, μαρμάρινες επιφάνειες και υφάσματα.

Το διαμέρισμα είναι οπίσθιο με δύο παράθυρα σε ένα φωτεινό ακάλυπτο του οικοδομικού τετραγώνου. Είναι δίχωρο, με την κουζίνα και το καθιστικό να βρίσκονται στο πρώτο χώρο, με πρόσβαση στο wc, και το υπνοδωμάτιο στον δεύτερο χώρο του διαμερίσματος.

the pinch apartment by urban-p07
the pinch apartment by urban-p08

Ο όγκος του W.C. έχει επενδυθεί με ξύλο και ενοποιείται με τους αποθηκευτικούς χώρους στην είσοδο, στους οποίους εντάσσονται H/M εγκαταστάσεις, πλυντήριο και άλλος βοηθητικός εξοπλισμός.

the pinch apartment by urban-p09

Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: usp.gr