Μινιμαλισμός με Κυκλαδίτικες αναφορές

hideout suites by gfra-p01

Έργο: hideout suites
Αρχιτεκτονικό γραφείο: gfra architecture
Ομάδα μελέτης: Τάσος Γούσης, Joost Frijda, Έντυ Ρόμπερτς, Φωτεινή Αναγνώστου, Μάρκος Μαζαράκης-Αινιάν
Στατική και μηχανολογική μελέτη: Μαργαρίτα Ζακχαίου
Περιοχή: Ίος, Κυκλάδες
Φωτογράφος: Παναγιώτης Βουμβάκης

Το αρχιτεκτονικό γραφείο gfra architecture ανέλαβε τον σχεδιασμό οκτώ σουιτών που αποτελούν την επέκταση γνωστού ξενοδοχείου στο Μυλοπότα της Ίου και βρίσκονται σε μια απότομη πλαγιά του βουνού με εξαιρετική θέα στην παραλία.

hideout suites by gfra-p02
hideout suites by gfra-p04
hideout suites by gfra-p05
hideout suites by gfra-p06
hideout suites by gfra-p07
hideout suites by gfra-p08

Για την ήπια ένταξη του παραπάνω κτηριολογικού προγράμματος στο τοπίο, γεννήθηκε η ανάγκη να “κρύψουμε” τις περισσότερες σουίτες, χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικά στοιχεία της Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής και υπαίθρου, όπως ο τυπικός άσπρος κύβος των κτηρίων και οι πέτρινες τοιχοποιίες διαμόρφωσης των νησιώτικων πλαγιών.

Έτσι ανάλογα με την εξωτερική τους μορφή δημιουργήθηκαν δυο τυπολογίες σουιτών: μία με άσπρους κύβους και με τετράγωνη κάτοψη που φιλοξενεί μια ελεύθερη ανοιχτή δομή δωματίου, και σουίτες πίσω από τις πέτρινες όψεις που είναι διαταγμένες γραμμικά με μια και μοναδική όψη και είναι αποτελούμενες από δυο χώρους.

hideout suites by gfra-p11
hideout suites by gfra-p12
hideout suites by gfra-p13
hideout suites by gfra-p14
hideout suites by gfra-p17
hideout suites by gfra-p18

Οι αρχιτέκτονες Τάσος Γούσης, Joost Frijda, Έντυ Ρόμπερτς, Φωτεινή Αναγνώστου και Μάρκος Μαζαράκης-Αινιάν σχεδίασαν οκτώ σουίτες με τέσσερα διαφορετικά μεγέθη, με την μικρότερη να έχει εμβαδόν 43 τ.μ. και την μεγαλύτερη 67 τ.μ.

Παράλληλα οι πέργκολες προσφέρουν εκτός από την απαιτούμενη σκίαση και τον καλό αερισμό, την οπτική προστασία από τις διπλανές σουίτες.

hideout suites by gfra-p19
hideout suites by gfra-p21
hideout suites by gfra-p22
hideout suites by gfra-p23
hideout suites by gfra-p26hideout suites by gfra-p27

Σε αρμονία με την κυκλαδίτικη αισθητική, οι suites δένουν ιδανικά τη μοντέρνα αρχιτεκτονική και τη minimal και λιτή διακόσμηση με τα παραδοσιακά νησιωτικά στοιχεία.

Κομψοί εσωτερικοί χώροι με παραδοσιακά αγγίγματα, σύγχρονη αρχιτεκτονική και υπέροχη θέα στο Αιγαίο συνενώνονται για να προσφέρουν άνεση, χαλάρωση και πολυτέλεια. Λευκές και διακοσμημένες σε χαρακτηριστικό κυκλαδίτικο στυλ, με στοιχεία από πέτρα, ξύλο και παραδοσιακά υφάσματα, χαρίζουν αβίαστη πολυτέλεια.

hideout suites by gfra-p28
hideout suites by gfra-p29-1
hideout suites by gfra-p31
hideout suites by gfra-p32
hideout suites by gfra-p33
hideout suites by gfra-p34

Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: gfra.gr, hideoutsuites.gr