Άνετο δυάρι σε 45 τ.μ.

hoffman by emil dervish-p01

Έργο: HOFFMAN
Αρχιτέκτων: Emil Dervish
Εμβαόν: 45 τ.μ.
Περιοχή: Κίεβο, Ουκρανία
Φωτογράφος: Mikhail Loskutov

Το διαμέρισμα των 45 τ.μ., που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Emil Dervish για ένα νεαρό ζευγάρι, βρίσκεται σε ένα σύγχρονο κτίριο στο κέντρο του Κιέβου.

hoffman by emil dervish-p02
hoffman by emil dervish-p03
hoffman by emil dervish-p04
hoffman by emil dervish-p05

Το αρχικό σχέδιο περιελάμβανε ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο, χολ και ένα μπαλκόνι με τζάμια, αλλά δεν είχε καθιστικό και η κουζίνα ήταν μικρή.

Δεδομένου ότι οι πελάτες περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στο σαλόνι και την κουζίνα, αποφασίστηκε να επανασχεδιαστεί ο χώρος ώστε να δοθεί προτεραιότητα σε αυτούς ακριβώς τους λειτουργικούς τομείς.

hoffman by emil dervish-p06
hoffman by emil dervish-p07-1
hoffman by emil dervish-p08
hoffman by emil dervish-p09

Αφαιρώντας όλους τους τοίχους, δημιουργήθηκε περισσότερος ελεύθερος χώρος και το φυσικό φως και ο αέρας κινήθηκαν ανεμπόδιστα στο διαμέρισμα.

Το καθιστικό, η κουζίνα και η τραπεζαρία τοποθετήθηκαν μπροστά από τα πανοραμικά παράθυρα, ενώ το υπνοδωμάτιο, αν και οπτικά είναι μέρος του ενιαίου χώρου, απομονώνεται ηχητικά μέσω της τζαμαρίας. Ένας μεγάλος χώρος αποθήκευσης εξαφανίστηκε πίσω από μία βαριά κουρτίνα με  φωτεινό μπλε χρώμα.

hoffman by emil dervish-p11
hoffman by emil dervish-p13
hoffman by emil dervish-p14
hoffman by emil dervish-p16
hoffman by emil dervish-p17

Υλικά όπως το σκυρόδεμα, το γυαλί και ο ανοξείδωτος χάλυβας, συνδυάζονται αρμονικά με vintage έπιπλα, αποδίδοντας μια ιδιαίτερη γοητεία.

hoffman by emil dervish-p19-1

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: behance.net