Νεανική μεζονέτα 67 τ.μ.

interior kas by int2-p01

Έργο: Interior KAS
Αρχιτεκτονικό γραφείο: INT2 architecture
Αρχιτέκτονες: Alexander Malinin, Anastasia Sheveleva
Εμβαδόν: 67 τ.μ
Περιοχή: Αγία Πετρούπολη, Ρωσία

Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η επιθυμία των ανθρώπων ήταν να δημιουργήσουν, να σχεδιάσουν, να επιδιορθώσουν ή να βελτιώσουν κάτι στο σπίτι τους σε μία προσπάθεια να το αναβαθμίσουν αισθητικά και αν μπορούν το ανακαινίζουν ριζικά στηριζόμενοι σε δυτικά πρότυπα.

interior kas by int2-p02
interior kas by int2-p03
interior kas by int2-p04
interior kas by int2-p06
interior kas by int2-p07
interior kas by int2-p08

Η άνθηση των DIY blogs, των περιοδικών διακόσμησης και των βίντεο που δίνουν λεπτομερέστατες οδηγίες για το πώς μπορούν να κατασκευαστούν ή να αλλάξουν χρήση τα έπιπλα ή πως μπορούν παλιά αντικείμενα να επισκευαστούν και να αξιοποιηθούν, βοήθησε ώστε να δημιουργηθούν αξιόλογοι χώροι, χωρίς σημαντικές οικονομικές επενδύσεις.

Όταν το διαμέρισμα αγοράστηκε δεν είχε τίποτε άλλο εκτός από γυμνούς τοίχους. Οι αρχιτέκτονες Alexander Malinin και Anastasia Sheveleva του studio INT2 architecture που ανέλαβαν το έργο, ήθελαν να σχεδιάσουν ένα διαμέρισμα λειτουργικό, σύγχρονο και νεανικό. Παράλληλα, έπρεπε να υποστηρίξουν την επιθυμία του ιδιοκτήτη, που ήθελε να συμβάλει με προσωπική δουλειά στην ανακαίνιση.

interior kas by int2-p09
interior kas by int2-p11
interior kas by int2-p12
interior kas by int2-p13
interior kas by int2-p14
interior kas by int2-p16
interior kas by int2-p17

Το διαμέρισμα βρίσκεται στο κέντρο της Αγ. Πετρούπολης και τα 67 τετραγωνικά του μέτρα κατανέμονται σε δύο επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο των 33,5 τ.μ, τοποθετήθηκε το καθιστικό, η τραπεζαρία, η κουζίνα και το w.c. στο οποίο βρήκε θέση και το πλυντήριο. Ο χώρος κάτω από την σκάλα αξιοποιήθηκε ως χώρος αποθήκευσης.

Στο δεύτερο επίπεδο, τα τετραγωνικά μοιράζονται ανάμεσα σε ένα μεγάλο και άνετο υπνοδωμάτιο, ένα καθιστικό στο οποίο σχεδιάστηκε ένα πατάρι-κρεβάτι, και ένα μπάνιο.

interior kas by int2-p18
interior kas by int2-p19
interior kas by int2-p21
interior kas by int2-p22
interior kas by int2-p23
interior kas by int2-p24

Το design team του studio INT2 architecture σχεδίασε έπιπλα που ικανοποιούν ακριβώς τις ανάγκες των ιδιοκτητών, τόσο με την λειτουργικότητά τους, όσο και με το ιδιαίτερα νεανικό τους στυλ.

interior kas by int2-p26
interior kas by int2-p27
interior kas by int2-p28

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: int2architecture.ru