Ιδιαίτερο διαμέρισμα με φυσικά και χειροποίητα αντικείμενα

no ordinary apartment-p01

Έργο: No Ordinary Apartment
Interior Concept: Annabell Kutucu
Εμβαδόν: 300 τ.μ.
Περιοχή: Mariahilf, Βιέννη, Αυστρία
Φωτογράφος: Claus Brechenmacher

Η interior designer και στυλίστρια Annabell Kutucu έχει αδυναμία στις ειδικές κατασκευές που καλύπτουν ακριβώς τις ανάγκες των χρηστών, στα φυσικά υλικά και στα γήινα χρώματα, ενώ σχοινοβατεί ανάμεσα στις έντονες αντιθέσεις που προκαλεί το πέρασμα από το λευκό και φωτεινό, στο μαύρο και σκοτεινό.

no ordinary apartment-p02no ordinary apartment-p03no ordinary apartment-p04no ordinary apartment-p06no ordinary apartment-p07

Το φωτεινό διαμέρισμα των 300 τ.μ., βρίσκεται σε πολυσύχναστη γειτονιά του 6ου διαμερίσματος της Βιέννης και σχεδιάστηκε για να γίνει ένα ήρεμο καταφύγιο για λάτρεις του design και των ταξιδιών.

Οι ψηλές οροφές και τα μεγάλα παράθυρα δημιουργούν μια ευχάριστη αίσθηση ευρυχωρίας. Ο φωτεινός ενιαίος χώρος ημερήσιας χρήσης περιλαμβάνει το καθιστικό, την κουζίνα και την τραπεζαρία, που είναι το κέντρο του διαμερίσματος όταν συναντιούνται οι φίλοι για μεγάλα δείπνα και ατελείωτες συζητήσεις.

no ordinary apartment-p08no ordinary apartment-p09no ordinary apartment-p11no ordinary apartment-p12

Η επιλογή της τσιμεντοκονίας έδωσε ένα όμορφο οπτικό αποτέλεσμα που αναδεικνύει τα ξύλινα έπιπλα, τα ακατέργαστα λινά είδη και χαλιά και επιλεγμένα vintage κομμάτια και μοναδικά αντικείμενα συμπληρώνουν τη γενική μονόχρωμη και διακριτική σχεδιαστική φιλοσοφία.

Η Annabell Kutucu με το «No Ordinary Apartment» δεν σχεδίασε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα, αλλά, για ακόμη μία φορά, δημιούργησε χώρους ζεστούς και κομψούς, με μοντέρνο σχεδιασμό. Τα χειροποίητα αντικείμενα αναδεικνύουν την ανεπιτήδευτη ομορφιά του αυθεντικού. 

no ordinary apartment-p13no ordinary apartment-p14no ordinary apartment-p16no ordinary apartment-p17no ordinary apartment-p18

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: annabellkutucu.com