Ανακαίνιση με στόχο την διατήρηση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής

s-bento by margarida matias-p01

Έργο: São Bento Apartment
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Arkstudio και Architect Your Home
Αρχιτέκτων: Margarida Matias
Περιοχή: Λισαβόνα, Πορτογαλία
Φωτογράφος: Rodrigo Cardoso

Το διαμέρισμα βρίσκεται στην περιοχή São Bento που είναι το κέντρο της πολιτικής ζωής της Λισσαβόνας, έχοντας ως ορόσημό του, το Assembleia da República (=Πορτογαλικό κοινοβούλιο).

s-bento by margarida matias-p18s-bento by margarida matias-p02s-bento by margarida matias-p03s-bento by margarida matias-p04s-bento by margarida matias-p06

Η αρχιτέκτων Margarida Matias του Arkstudio, που ανέλαβε την ανακαίνιση, προσπάθησε να συνδυάσει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Λισαβόνας με μια σύγχρονη αισθητική.

Πολλά παλιά σπίτια στη Λισαβόνα έχουν εσωτερικά δωμάτια χωρίς φυσικό φως ή αερισμό. Στόχος του επανασχεδιασμού ήταν η βελτίωση της σωστής κυκλοφορίας των δύο αυτών βασικών στοιχείων.

s-bento by margarida matias-p07s-bento by margarida matias-p08s-bento by margarida matias-p09s-bento by margarida matias-p12s-bento by margarida matias-p13

Η Margarida Matias για να λύσει αυτό το τόσο βασικό πρόβλημα, μετέτρεψε το παλιό υπνοδωμάτιο, που δεν είχε κανένα παράθυρο, σε ανοικτή κουζίνα που βρίσκεται σε άμεση επαφή με το σαλόνι και την παλιά φωτεινή κουζίνα την έκανε κρεβατοκάμαρα.

Η διακόσμηση του διαμερίσματος, χαρακτηρίζεται από ουδέτερα και ανοιχτά χρώματα και συνδυάζει αρμονικά κλασικά διακοσμητικά στοιχεία με κομμάτια επίπλων με κλασικές και σύγχρονες γραμμές.

s-bento by margarida matias-p14s-bento by margarida matias-p16s-bento by margarida matias-p17

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: arkstudio.pt