Μονοκατοικία με τέλεια ισορροπία μεταξύ ρουστίκ και βιομηχανικού στυλ

casa cialdini by stefania micotti-p01

Έργο: Casa Cialdini
Αρχιτεκτονικό γραφείο: sm * s stefaniamicottistudio
Αρχιτέκτων: Stefania Micotti
Περιοχή: Μιλάνο, Ιταλία
Styling: Alessandra Chiarelli
Φωτογράφος: Angelita Bonetti / MONAD Visual 

Η Casa Cialdini είναι ένα ανεξάρτητο διώροφο κτίριο στο Μιλάνο που πριν από την ανακαίνιση του ήταν ένα συνεργείο αυτοκινήτων. Η αρχιτέκτων Stefania Micotti και ο σύζυγός της Matteo Dall'Amico, ήθελαν να δείξουν πως μία ανακαίνιση μπορεί να δώσει μια τέλεια ισορροπία μεταξύ ρουστίκ και βιομηχανικού στυλ.

casa cialdini by stefania micotti-p02casa cialdini by stefania micotti-p03casa cialdini by stefania micotti-p04casa cialdini by stefania micotti-p06casa cialdini by stefania micotti-p07casa cialdini by stefania micotti-p08

Η αρχιτέκτων δεν θέλησε να δώσει έμφαση μόνο στα βιομηχανικά αρχιτεκτονικά στοιχεία. Αντίθετα προτίμησε να συνδυάσει τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του κτιρίου με πιο εκλεκτικές στιλιστικές επιλογές.

Ο συνδυασμός του χάλυβα με το ξύλο, ισορροπεί την σκληρότητα του υλικού και χαρίζει ένα ζεστό αποτέλεσμα. Ακόμα και η επιλογή του δαπέδου είναι ένας ισορροπημένος συμβιβασμός μεταξύ ψυχρών και θερμών υλικών. Τσιμεντοκονία στο ισόγειο και ζεστό ξύλο στα υπνοδωμάτια.

casa cialdini by stefania micotti-p09casa cialdini by stefania micotti-p11casa cialdini by stefania micotti-p12casa cialdini by stefania micotti-p13casa cialdini by stefania micotti-p14casa cialdini by stefania micotti-p15

Ο συνδυασμός των μοντέρνων και των παλαιών επίπλων, τα υφάσματα και τα φωτιστικά, δίνουν έναν ελαφρώς ρετρό χαρακτήρα. Αντίστοιχα ο χάλυβας, ο οποίος επιλέχθηκε για την κατασκευή των εξωτερικών κουφωμάτων, θυμίζει το βιομηχανικό παρελθόν και γίνεται το υλικό που επαναλαμβάνεται σε όλο το σπίτι.

Από την κουζίνα μέχρι το διπλό κρεβάτι και από την σπειροειδή σκάλα που συνδέει τα δύο επίπεδα του σπιτιού, μέχρι τις ειδικές κατασκευές στην βεράντα του επάνω ορόφου.

casa cialdini by stefania micotti-p16casa cialdini by stefania micotti-p17casa cialdini by stefania micotti-p18casa cialdini by stefania micotti-p19casa cialdini by stefania micotti-p21casa cialdini by stefania micotti-p22casa cialdini by stefania micotti-p23

Κείμενο: Στέλλα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: stefaniamicotti.net