Ανακαινισμένη μονοκατοικία σε άμεση επαφή με την φύση

maison de meudon-p01

Έργο: Maison de Meudon
Designer: Chantal Guillemain
Περιοχή: Meudon, Παρίσι, Γαλλία
Φωτογράφος: Mark Eden Schooley

Η σχεδιάστρια Chantal Guillemain ανακάλυψε στο προάστιο Meudon‎, στο νοτιοδυτικό Παρίσι, μία ερειπωμένη κατοικία και αποφάσισε να την αγοράσει και να την μετατρέψει σε ένα σύγχρονο σπίτι όπου ο κήπος θα παίζει τον κύριο ρόλο, αφού θα είναι ορατός από κάθε δωμάτιο.

maison de meudon-p02maison de meudon-p03maison de meudon-p04maison de meudon-p05

Η Chantal Guillemain, άφησε ανέπαφη μόνο την δομή του κτιρίου. Η κατασκευή ενός νέου ημιυπόγειου επιπέδου, χάρισε στο σπίτι τα παραπάνω απαραίτητα τετραγωνικά.

Όλος σχεδιασμός έγινε με κριτήριο οι κάτοικοι να είναι διαρκώς σε επαφή με την φύση. Χάρη στα μεγάλα ανοίγματα που υπάρχουν σε όλα τα δωμάτια, ο κήπος είναι ορατός από οποιουδήποτε μέσα στο σπίτι.

maison de meudon-p07maison de meudon-p08maison de meudon-p09maison de meudon-p10-18maison de meudon-p11

Μέσω των μεγάλων ανοιγμάτων τα όρια έγιναν δυσδιάκριτα και η φύση εισέβαλε στο εσωτερικό της κατοικίας. Ο προσεγμένος κήπος με τα μπαμπού, τα πολυετή φυτά, τα αγγλικά τριαντάφυλλα και η τοπική χλωρίδα δημιουργούν ένα πραγματικό καταφύγιο ηρεμίας.

Στο εσωτερικό, τα έπιπλα και τα αντικείμενα που βρέθηκαν σε διάφορα καταστήματα και αγορές, φέρουν ζεστασιά και άνεση. Στο καθιστικό, δύο φωτιστικά Akari που σχεδιάστηκαν από τον Isamu Noguchi, φωτίζουν απαλά τον χώρο.

maison de meudon-p13maison de meudon-p14maison de meudon-p16maison de meudon-p17maison de meudon-p18-9

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: chantalguillemain.fr