Ανακαίνιση με όπλο τη θέα και ζητούμενο την πολυτέλεια

montevetro building-battersea-p01

Έργο: montevetro building, battersea
Αρχιτεκτονικό γραφείο: 3s-ad - architects and designers
Αρχιτέκτονες: Reinhard Alexander Weiss, Paul Stanley, Robert Moore
Περιοχή: Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Φωτογράφος: Alistair Nicholls

Το Montevetro είναι μια πολυκατοικία υψηλών προδιαγραφών με θέα στον Τάμεση. Σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Rogers Stirk Harbour + Partners και το έργο ολοκληρώθηκε το 2000.

montevetro building-battersea-p02montevetro building-battersea-p03montevetro building-battersea-p04montevetro building-battersea-p06montevetro building-battersea-p07montevetro building-battersea-p08

Ο ιδιοκτήτης αγόρασε δύο παρακείμενα διαμερίσματα και ανέθεσε στο γραφείο 3s-ad - architects and designers να σχεδιάσει και να επιβλέψει τη συγχώνευση τους σε ένα μεγάλο και πολυτελές διαμέρισμα.

Το νέο διαμέρισμα περιλαμβάνει άνετους χώρους ημερήσιας χρήσης που εκμεταλλεύονται την θέα στο Λονδίνο, έξι υπνοδωμάτια, τέσσερις σουίτες, χώρο μελέτης και βοηθητικούς χώρους. Ιδιαίτερο και εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι ο καμπύλος κεντρικός διάδρομος που συνδέει τα δύο παλιά διαμερίσματα και παρέχει πρόσβαση στη νέα κουζίνα και τραπεζαρία.

montevetro building-battersea-p09montevetro building-battersea-p11montevetro building-battersea-p12montevetro building-battersea-p13

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: 3s-ad.com