Μίνιμαλ, φωτεινό και νεανικό σπίτι

mugs house by hum-p01

Έργο: Casa das Canecas
Αρχιτεκτονικό γραφείο: HUM arquitetos
Αρχιτέκτονες: Luciana Bacin, Tiago Kuniyoshi
Εμβαδόν κατοικίας: 255 τ.μ.
Εμβαδόν οικοπέδου: 1.085 τ.μ.
Περιοχή: Tatuí, Sorocaba, Βραζιλία
Φωτογράφος: Eduardo Figueiredo

Στην πόλη Tatuí, γνωστή ως "Music City", επειδή έχει τη μεγαλύτερη μουσική σχολή της Λατινικής Αμερικής, οι αρχιτέκτονες Luciana Bacin και Tiago Kuniyoshi, σχεδίασαν ένα σπίτι φωτεινό, ευάερο, μοντέρνο και ζεστό, που αποπνέει φιλικότητα και πληροί τις απαιτήσεις της νεαρής ιδιοκτήτριας.

mugs house by hum-p02mugs house by hum-p03mugs house by hum-p04mugs house by hum-p05

Η κατασκευασμένη από σκυρόδεμα κατοικία χωρίζεται σε δύο όγκους. Η ζώνη διημέρευσης βρίσκεται στο μπροστινό μέρος ως ένα είδος καλυμμένης βεράντας με μεγάλες διαστάσεις (πλάτος 12 μ. Και ύψος 3,5 μ.), η οποία ανοίγει στον εξωτερικό χώρο που βρίσκεται και η πισίνα.

Στον δεύτερο όγκο, στην ζώνη διανυκτέρευσης, που βρίσκεται στην πίσω πλευρά, αναπτύσσονται το en-suite υπνοδωμάτιο της ιδιοκτήτριας και δύο μικρότεροι ξενώνες.

mugs house by hum-p06mugs house by hum-p07mugs house by hum-p08mugs house by hum-p09

Το καθιστικό διαθέτει άπλετο φυσικό φωτισμό και μεγάλη ροή αέρα που είναι εξασφαλισμένη από τις γυάλινες πόρτες με το πλήρες άνοιγμα. Παράλληλα, η μελετητική ομάδα του γραφείου HUM arquitetos για να επιτύχει τον φυσικό δροσισμό του χώρου, μείωσε το ύψος του όγκου της ζώνης διανυκτέρευσης για να κατασκευάσει παράθυρα σε όλο το μήκος του χώρου διημέρευσης.

Τα βασικά δομικά υλικά, το σκυρόδεμα και τα τούβλα, δεν επικαλύφθηκαν, δημιουργώντας μία ήρεμη αντίθεση ανάμεσα στους χώρους διημέρευσης και διανυκτέρευσης.

mugs house by hum-p11mugs house by hum-p12mugs house by hum-p13mugs house by hum-p14

Ο minimal σχεδιασμός συνεχίζεται και στην εσωτερική διακόσμηση με τον συνδυασμό των επίπλων, των έντονων χρωμάτων, των φωτιστικών και των διακοσμητικών αξεσουάρ να χαρίζει ένα ιδιαίτερα νεανικό, δυναμικό και συνάμα φιλικό και ζεστό περιβάλλον.

Στο καθιστικό, σαν έργο τέχνης μοιάζει η τεράστια ραφιέρα που φιλοξενεί την συλλογή της ιδιοκτήτριας με τις πολύχρωμες κούπες και από αυτήν την συλλογή πήρε και το σπίτι το όνομά του. Mugs House.

mugs house by hum-p16mugs house by hum-p17mugs house by hum-p18mugs house by hum-p19mugs house by hum-p21

Η ιδιαίτερα τολμηρή επικάλυψη της πισίνας με μικρά μαύρα πλακάκια, δημιουργεί μία συνεχή αντανάκλαση στο νερό του περιβάλλοντος χώρου.

mugs house by hum-p22mugs house by hum-p23

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: hum1.com.br