Ανακαίνιση με όπλο το ξύλο

puzzle 90 by ryntovt design-p01

Έργο: PUZZLE 90
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Ryntovt Design
Αρχιτέκτων: Yuriy Ryntovt
Εμβαδόν: 90 τ.μ.
Περιοχή: Κίεβο, Ουκρανία
Φωτογράφος: Andrey Avdeenko

Ο Αρχιτέκτων Yuriy Ryntovt και το design team του γραφείου Ryntovt Design, ανέλαβαν τον επανασχεδιασμό ενός νεόκτιστου διαμερίσματος 90 τ.μ., που βρίσκεται στο Κίεβο.

puzzle 90 by ryntovt design-p02puzzle 90 by ryntovt design-p03puzzle 90 by ryntovt design-p04puzzle 90 by ryntovt design-p06puzzle 90 by ryntovt design-p08puzzle 90 by ryntovt design-p09puzzle 90 by ryntovt design-p11

Ο επιμήκης χώρος ανασχεδιάστηκε ώστε να χωρέσει όλες τις αναγκαίες λειτουργίες, σε αυτό το σχετικά μικρό διαμέρισμα. Ενιαίος χώρος ημερήσιας διαβίωσης που περιλαμβάνει σαλόνι – τραπεζαρία και κουζίνα, ένα master υπνοδωμάτιο, ένα μπάνιο, ένα παιδικό δωμάτιο και μια μεγάλη γκαρνταρόμπα που έχει ίδιο μέγεθος με το παιδικό δωμάτιο.

Το έργο δίνει ιδιαίτερη προσοχή στα χρώματα και τα υλικά. Το καθιστικό, καθώς και όλοι οι υπόλοιποι χώροι, μοιράζονται την ίδια μινιμαλιστική ποικιλία χρωμάτων. Λευκό, γκρι και φυσικό ξύλο. Το γκρι χρώμα ρέει φυσικά από τον διάδρομο προς το master bedroom και το μπάνιο. Στα δωμάτια το γκρι βρίσκεται σε λεπτομέρειες που δημιουργούν μια αντίθεση με το λευκό χρώμα. Αυτή η αντίθεση αναδεικνύει το ξύλο με τον πιο θαυμάσιο τρόπο.

puzzle 90 by ryntovt design-p12puzzle 90 by ryntovt design-p14puzzle 90 by ryntovt design-p16puzzle 90 by ryntovt design-p17puzzle 90 by ryntovt design-p18puzzle 90 by ryntovt design-p19

Στο παιδικό δωμάτιο τα πουλιά (μικρές ξύλινες φιγούρες) φαίνεται να έχουν πετάξει από την φύση στο δωμάτιο των παιδιών, φέρνοντας ζεστασιά, αυθορμητισμό και χαλάρωση.

Το διαμέρισμα αποπνέει ζεστασιά και χαλάρωση, ενώ ο συνδυασμός των χρωμάτων, των υφών και των ειδικών κατασκευών του χαρίζουν διακριτική πολυτέλεια.

puzzle 90 by ryntovt design-p21puzzle 90 by ryntovt design-p22puzzle 90 by ryntovt design-p23puzzle 90 by ryntovt design-p24

Το ξύλο είναι το αγαπημένο υλικό του στούντιο Ryntovt Design. Σε αυτό το έργο είναι καρυδιά που έχει μια ζεστή αίσθηση και μια ισχυρή, εκφραστική υφή. Όχι μόνο τα έπιπλα αλλά και οι πόρτες (κάτι που πράγματι είναι ιδιαίτερα σπάνιο) είναι όλα κατασκευασμένα από αυτό το όμορφο υλικό. Οι αρμονικές αντιθέσεις και οι ιδανικές αναλογίες δημιουργούν μια αίσθηση ισορροπίας.

puzzle 90 by ryntovt design-p26

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: ryntovt.com