Μονοκατοικία με industrial σχεδιασμό

anderson pavilion-p01-23

Έργο: Anderson Pavilion
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Miller Design
Αρχιτέκτων: Ben Miller
Εμβαδόν οικοπέδου: 560 τ.μ.
Εμβαδόν κατοικίας: 500 τ.μ.
Περιοχή: Modesto, Καλιφόρνια, USA
Φωτογράφος: Mark Peters Photo

Ο αρχιτέκτων Ben Miller σχεδίασε μία μονοκατοικία με industrial σχεδιασμό ως ένα ανοιχτό καλοκαιρινό περίπτερο που κλείνει για να γίνει ένα ζεστό χειμερινό καταφύγιο.

anderson pavilion-p02anderson pavilion-p03anderson pavilion-p04anderson pavilion-p07anderson pavilion-p08anderson pavilion-p09anderson pavilion-p11anderson pavilion-p12

Στο ισόγειο της μονοκατοικίας, που βρίσκεται σε μία από τις παλαιότερες και πιο ακριβές γειτονιές του Modesto στην Καλιφόρνια, σχεδιάστηκε ένα ευρύχωρο γκαράζ για δύο αυτοκίνητα, ενώ ο δεύτερος όροφος είναι μια ευάερη, αστική διαφυγή.

Η σύγχρονη δομή δένει αρμονικά τόσο με τις παρακείμενες μονοκατοικίες, όσο και το μπαγκαλόου του 1923, που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του οικοπέδου και φιλοξενεί έναν ξενώνα και το γκαράζ του.

anderson pavilion-p13anderson pavilion-p14anderson pavilion-p16anderson pavilion-p17anderson pavilion-p18

Το design team του γραφείου Miller Design, χρησιμοποίησε ίδια χρώματα και υλικά με το υπάρχον μπαγκαλόου σε μία προσπάθεια να υπάρχει μία αρμονική μετάβαση από το παλιό στο νέο.

Στις δύο πλευρές του χώρου ημερήσιας διαβίωσης υπάρχουν μεγάλα παράθυρα σε απόσταση μεταξύ τους για να επιτρέπουν την εστιασμένη θέα των δέντρων και του δρόμου, ενώ η άλλη πλευρά ανοίγει εντελώς στην όμορφα διαμορφωμένη αυλή του μπροστινού σπιτιού και στο μπαλκόνι με το τζακούζι από ανοξείδωτο ατσάλι.

anderson pavilion-p21anderson pavilion-p22anderson pavilion-p24anderson pavilion-p26anderson pavilion-p27

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: benmillerdesign.houzz.com