50 τετραγωνικά άνεσης και ηρεμίας

50 meters of grey-p01

Έργο: 50 meters of grey
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Sivak+Partners studio
Interior Designer: Dmitriy Sivak
Εμβαδόν: 50 τ.μ.
Περιοχή: Οδησσός, Ουκρανία
Φωτογράφος: Alex Gulesha

Ο Dmitriy Sivak του αρχιτεκτονικού γραφείου Sivak+Partners studio, ανέλαβε τον επανασχεδιασμό ενός διαμερίσματος που βρίσκεται στην Οδησσό. Από τον 13ο όροφο ενός σύγχρονου κτιρίου, η θέα είναι εξαιρετική και η αύρα της θάλασσας γεμίζει το μικρό διαμέρισμα.

50 meters of grey-p0250 meters of grey-p0350 meters of grey-p0450 meters of grey-p0650 meters of grey-p07

Το διαμέρισμα, με το δύσκολο τραπεζοειδές σχήμα, έχει μόνο από την μία του πλευρά ανοίγματα με θέα στην θάλασσα. Αυτήν την θέα του ανοικτού ορίζοντα, και τις αλλαγές του χρόνου και των έντονων καιρικών φαινομένων, που έχουν αντίκτυπο στην ψυχολογία και την διάθεση των ανθρώπων, προσπάθησε να ισορροπήσει ο Dmitriy Sivak, σχεδιάζοντας ένα εσωτερικό που χαρίζει ηρεμία.

Λόγω του μικρού μεγέθους του διαμερίσματος, καταργήθηκαν οι εσωτερικοί τοίχοι, επιτρέποντας έτσι την οπτική ενοποίηση όλων των χώρων. Η επιλογή λίγων υλικών και χρωμάτων, ήταν η ιδανική λύση στο μικρό διαμέρισμα των 50 τ.μ., γιατί του χάρισε το αίσθημα της άνεσης.

50 meters of grey-p0850 meters of grey-p0950 meters of grey-p1150 meters of grey-p1250 meters of grey-p1350 meters of grey-p14

Για να μην υπερβεί τον χαμηλό προϋπολογισμό η ομάδα μελέτης αποφάσισε μην αγοράσει έπιπλα ή φωτιστικά γνωστών σχεδιαστών και να χρησιμοποιήσει υλικά και έπιπλα από την τοπική αγορά.

50 meters of grey-p16

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Αρχιτεκτονήματα
Πηγή: sivak-partners.com