Η κατοικία της Paola Navone στη Σέριφο.

paola-navone-home-in-greece p02Η Paola Navone είναι θρύλος για το ιταλικό ντιζάιν, αφού το όνομά της έχει συνδεθεί με ό,τι πιο επαναστατικό έγινε στον χώρο, το studio Alchimia και το κίνημα Μέμφις.

Η διάσημη Ιταλίδα σχεδιάστρια και αρχιτέκτων Paola Navone, επέλεξε τη Σέριφο για να κτίσει με την βοήθεια του αρχιτέκτονα Γιώργου Ζαφειρίου, το σπίτι των διακοπών της. Ένα σπίτι παραδοσιακό, απλό και λιτό, κατασκευασμένο από φυσικά υλικά.

Η ντόπια πέτρα, το σίδερο, ο λευκός σοβάς και η τσιμεντοκονία στα δάπεδα, δένουν με τα παραδοσιακά πήλινα δοχεία αλλά και τις δικές της δημιουργίες.


Η φαντασία και η ευρηματικότητα της διάσημης σχεδιάστριας γίνεται αισθητή από την είσοδο της κατοικίας. Δύο μεγάλα πήλινα δοχεία βαμμένα λευκά και γυρισμένα ανάποδα, έγιναν τα σημεία στήριξης για το έπιπλο εισόδου. Ένα ριγέ όμορφο χαλί, που ζεσταίνει την ατμόσφαιρα, σχεδιάστηκε από την ίδια και κατασκευάστηκε με λίγη... μπογιά!!

Ναι, η Paola Navone, χρησιμοποίησε ένα απλό λευκό τσιμεντόχρωμα για να σχεδιάσει χαλιά στο εσωτερικό της κατοικίας και διάφορα μοτίβα στις εξωτερικές βεράντες.

Paola NavoneΤα έπιπλα, τα βοηθητικά τραπεζάκια στο καθιστικό και τα κρεβάτια έχουν σχεδιαστεί από την Paola Navone, ενώ μικροαντικείμενα από ανοξείδωτο χάλυβα αγοράστηκαν στα ελληνικά παζάρια, ενώ τα φωτιστικά ήρθαν από την Ιταλία.

Στην μία βεράντα δεσπόζει ένα δίμετρο πήλινο δοχείο, που χρησιμοποιούν στα νησιά για αποθήκευση, που η σχεδιάστρια έβαλε ανάποδα και έθαψε ένα μέρος στο έδαφος, δίνει το στίγμα μιας πρωτόλειας γλυπτικής.

Σφηνωμένη ανάμεσα σε τρεις τοίχους του σπιτιού βρίσκεται η πιο φιλόξενη βεράντα με καρέκλες από γκρι πολυαιθυλένιο και εσωτερικό φώς μον. InOut που σχεδίασε η Paola Navone για την εταιρεία Gervasoni. Το ζωγραφισμένο δάπεδο έχει ένα πιο φανταχτερό σχέδιο εδώ.

Το καλοκαιρινό σπίτι της Paola Navone έχει υπέροχη θέα στο Αιγαίο και μία ακατέργαστη σχεδόν ομορφιά, που βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τον περιβάλλοντα χώρο.    Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Θέμα: Αρχιτεκτονήματα

Πηγή: marieclairemaison.com