Ένα σπίτι για την NAOMI CAMPBELL.

Campbell1Όταν είσαι ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα του κόσμου, έχεις υποτιθέμενα την πιο  αξιοζήλευτη ζωή πάνω στην γη, τι είδος σπιτιού άραγε θα άρμοζε σε εσένα?

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Zaha Hadid architects είχε μάλλον να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο δίλημμα αλλά βρήκαν την λύση, με την αρωγή και χορηγία βέβαια του δισεκατομμυριούχου Vladislav Doronin, ο οποίος μάλλον αρέσκετε στα ιδιαίτερα οικήματα. Ένα σπίτι σε ύφος διαστημοπλοίου για την Naomi, νομίζω ότι θα συμφωνήσετε και εσείς ότι ήταν η πιο αρμόζουσα  επιλογή.           

Το ασυνήθιστο σπίτι, πήρε το όνομα  Capital Hill και είναι έτοιμο να ταξιδέψει τους ενοίκους του σε γαλαξιακά ταξίδια.  Το οικοδόμημα είναι χωρισμένο σε δύο μέρη. Το κύριο σώμα του κτιρίου είναι η βάση της οικίας και είναι ενσωματωμένο στην  πλαγιά του λόφου, ενώ το άλλο κομμάτι του που φαίνετε σαν την καμπίνα του αεροσκάφους στέκετε  22 μέτρα πάνω από το έδαφος εξασφαλίζοντας μια εκπληκτική και δυναμική θέα πάνω από το πυκνό άσος της Barvikha στην Μόσχα.

Το εσωτερικό είναι τόσο φουτουριστικό, όπως και το εξωτερικό. Έχει τεράστιους υαλοπίνακες, απαλές καμπύλες και παντού εξαιρετικά ψηλά ταβάνια. Η βίλα έχει οργανωθεί σε τέσσερα επίπεδα με το χαμηλότερο επίπεδο να λειτουργεί ως χώρος αναψυχής παρέχοντας  εγκαταστάσεις για μασάζ, γυμναστήριο, σάουνα, χαμάμ πισίνα και όλα αυτά τα σχετικά με το ευζην που αρμόζει στην ζωή ενός σούπερ μοντέλου.

Στο ισόγειο έχει σχεδιαστεί χώρος στάθμευσης ενώ στον πρώτο όροφο βρίσκονται τα δωμάτια των παιδιών, ξενώνες και χώροι μελέτης, ενώ ο επάνω όροφος έχει  το κυρίως υπνοδωμάτιο φυσικά με βεράντα και την εκπληκτική θέα στο δάσος. Το τρίτο επίπεδο περιλαμβάνει το κυρίως καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα καθώς και  εσωτερική πισίνα.

Σίγουρα ξεπερνάει το μέσο όρο και δεν είναι απλά μια πολυτελής βίλα αλλά είναι αυτό που λέμε δημιουργική φαντασία σε δράση. Τώρα σε πόσους αρέσει και σε πόσους όχι αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Εμείς απλά μπορούμε να απολαύσουμε κάποιες φωτογραφίες. Καλή διασκέδαση.

Δημοσίευση: Χριστίνα Κατσίκη
Θέμα: Αρχιτεκτονήματα

Πηγη: designboom.com, zaha-hadid.com