Άνετη φοιτητική γκαρσονιέρα σε 16 τετραγωνικά μέτρα.

A-16-sm-apartment p01Όσο πιο λίγα τα διαθέσιμα τετραγωνικά ενός χώρου, τόσο πιο ευφάνταστος και δημιουργικός σχεδιασμός απαιτείται και οι αρχιτέκτονες Marc Baillargeon και Julie Nabucet, είχαν στην διάθεσή τους μόλις 16 τ.μ. που έπρεπε να μετατρέψουν σε μία φοιτητική γκαρσονιέρα.

Ο χώρος ήταν το παλιό μπάνιο μιας μεγάλης Παρισινής κατοικίας και η πρόκληση για τους αρχιτέκτονες ήταν να βρουν τις ευρηματικές εκείνες λύσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένας άνετος και νεανικός χώρος.

Για να το πραγματοποιήσουν αυτό, δημιούργησαν ένα υπερυψωμένο χώρο, πάνω στον οποίο, τοποθέτησαν την κουζίνα και το μπάνιο, ενώ ο χώρος κάτω από την πλατφόρμα χρησιμοποιείται ως μέσο διαμόρφωσης του χώρου διαβίωσης.

Με αυτόν τον τρόπο το διπλό κρεβάτι, μπορεί να κρυφτεί, αφήνοντας εντελώς ελεύθερο τον χώρο ή να ανοίξει το μισό και να χρησιμοποιηθεί ως καναπές. Αντίστοιχα τα σκαλιά που επίσης ανοίγουν, αποκαλύπτουν τους μεγάλους και απαραίτητους αποθηκευτικούς χώρους.

Η μικρή κουζίνα είναι σύγχρονη και λειτουργική, ενώ στο μικρό μπάνιο η τσιμεντοκονία δίνει ένα μοντέρνο και νεανικό στίγμα. Η μικρή γκαρσονιέρα είναι φωτεινή και ο συνδυασμός των χρωμάτων και των υλικών που έχουν επιλεγεί, τονίζουν την νεανικότητα του χώρου.

A-16-sm-apartment p01-1
A-16-sm-apartment p01-2
A-16-sm-apartment p02
A-16-sm-apartment p03-1
A-16-sm-apartment p03
A-16-sm-apartment p06
A-16-sm-apartment p07
A-16-sm-apartment p08
A-16-sm-apartment p09
A-16-sm-apartment p10
A-16-sm-apartment p11
A-16-sm-apartment p12

Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Θέμα: Αρχιτεκτονήματα

Πηγή: julienabucet.com