Πρωινό με τον Σωκράτη.

9789604537488-1000-0528292Η νέα πραγματικότητα που κληθήκαμε ξαφνικά να αντιμετωπίσουμε μοιάζει να είναι αδιέξοδη. Αν όμως αλλάξουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την ζωή και μέσα από την φιλοσοφία, αναζητήσουμε νέα ερεθίσματα, μήπως τελικά κάνουμε μια νέα και ίσως καλύτερη αρχή?
 
- Τι θα συμβούλευε ο Μάρξ για να μην είμαστε σκλάβοι του μεροκάματου;

- Μπορεί ο Νίτσε να βελτιώσει την καθημερινή σας διαδρομή στη δουλειά;
- Ποια θα ήταν η γνώμη του Φρόιντ σχετικά με την ανακούφιση που σας προσφέρει το shopping therapy;
- Τι θα έλεγε ο Πλάτωνας, σχολιάζοντας τον τρόπο που διαβάζετε βιβλία;

Το "Πρωινό με τον Σωκράτη" εξηγεί ποια στάση θα τηρούσαν οι σπουδαιότεροι διανοητές της Ιστορίας απέναντι σε όλα όσα κάνουμε επί καθημερινής βάσης, από τον τρόπο που πηγαίνουμε στη δουλειά μας και τις επισκέψεις μας στο γυμναστήριο, μέχρι την προετοιμασία του φαγητού και την ώρα που πέφτουμε να κοιμηθούμε.

Αντλώντας στοιχεία από τη φιλοσοφία, τη λογοτεχνία, την πολιτική και την ψυχολογία, ο Ρόμπερτ Ρόουλαντ Σμιθ μας επισημαίνει τρόπους με τους οποίους η καθημερινή μας ζωή μπορεί να βελτιωθεί, έχοντας ως οδηγό μερικές από τις πλέον ενδιαφέρουσες απόψεις που διατυπώθηκαν στην ιστορία του ανθρώπου. Το πρωινό, όπως το μεσημεριανό και το βραδινό -καθώς και όλα όσα προηγούνται και έπονται- δεν πρόκειται να είναι ποτέ ξανά ίδια.

RRS008b 1258550351 crop 400x550
Ο Ρόμπερτ Ρόουλαντ Σμιθ πέρασε το πρώτο μέρος της σταδιοδρομίας του ως Υπότροφος Καθηγητής στο Κολέγιο All Souls της Οξφόρδης, και το δεύτερο ως μέτοχος σε μια εταιρεία συμβούλων. Τώρα μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στις συμβουλευτικές υπηρεσίες και τη συγγραφή.
Έχοντας εκπονήσει ακαδημαϊκές μελέτες για τον Ντεριντά και τον Φρόιντ, τώρα έχει αφιερωθεί στη συγγραφή βιβλίων όπου εφαρμόζει τη φιλοσοφία στην καθημερινή ζωή, και διατηρεί στήλη στην εφημερίδα "Sunday Times" με θέμα τα ηθικά διλήμματα.
Φιλοξενείται τακτικά σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές του BBC και κάνει ομιλίες σε πολλά συνέδρια. Ζει στο Λονδίνο με τη γυναίκα του και τις τρεις κόρες τους.Τίτλος: Πρωινό με τον Σωκράτη
Συγγραφέας: Smith Robert Rowland
Μετάφραση: Χρήστος Καψάλης
Εκδότης: Ψυχογιός

logo-3d-small