Τράνζιτ.

TRANZITΤράνζιτ σημαίνει μετάβαση. Προχωρώ από το ένα σημείο  στο άλλο. Μεγαλώνω, αυξάνομαι, πλαταίνω, ωριμάζω, μειώνομαι, συρρικνώνομαι, κλείνω. Κατά κάποιο τρόπο ολόκληρη η ζωή είναι ένα τράνζιτ, με πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς. Όπως τόσες και τόσες φορές που με χαλασμένους δείκτες του ρολογιού κάθισες πάνω στην άμμο και βλέποντας τον ήλιο ν’ ανατέλλει είχες πει στον εαυτό σου' 'Δες το καλά αυτό, πόσες φορές θα  δεις ανατολή στην ζωή σου;'' και τελικά είδες πολλές.

Ανάμεσα, μέσα και έξω από τράνζιτ εποχές που ναι μεν δεν τις νοσταλγείς αλλά που από την άλλη σαν να σε έφτασαν σε εκείνη την άλλη εποχή που ήσουν πια σπίτι ασφαλής, η θύελλα είχε πέσει και η άγρια πρωινή Σου βάρδια είχε πια περάσει.


Οι λέξεις είναι δρόμοι. Δρόμοι για να εξερευνήσεις πώς να μην περιορίζεσαι, ν’ ανακαλύψεις καινούρια ορατότητα ακόμα και σ’ αυτό που ο ίδιος νόμιζες ότι ήξερες και να συνεχίζεις να εκπλήσσεσαι. Ν’ ανοίγεσαι, να γίνεσαι χώρος, χρόνος για να δεις πως το κρυφό, η διαίσθηση, το προαίσθημα μετατρέπεται σε αδιάψευστη διαπίστωση. Εντέλει να μαθαίνεις ο ίδιος τις λέξεις σου καλύτερα.

Διηγούμαστε τη ζωή μας με χίλιους τρόπους και παρουσιαζόμαστε στους άλλους. Είμαστε όλοι βιβλιοθήκες που φυλάμε μέσα μας χιλιάδες αναγνώσεις. Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φίλοι που μπαίνουν κάτω από το δέρμα όχι για να τους θυμάσαι αλλά για να τους έχεις, κάνοντας αυτά που έχεις να διηγείσαι να αλλάζουν.

Κάποιες φορές, για να απαντήσεις κάποιες ερωτήσεις, βρίσκεσαι αντιμέτωπος μπροστά σε μια λευκή σελίδα. «Ποιος είμαι;» Άλλη διατύπωση «Τι είμαι;» Δύσκολες απαντήσεις. Μιλάμε με τον ίδιο τρόπο που ιδρώνουμε; Ο ιδρώτας εξατμίζεται, πλένεται, εξαφανίζεται αργά ή γρήγορα φθάνει στα σύννεφα. Και οι λέξεις; Πού πηγαίνουν; Πόσες παραμένουν; Για πόσο καιρό; Άεργες ερωτήσεις θα πεις. Ίσως όχι και τόσο άεργες, όταν σκέφθηκε πως ο παππούς της, τις τελευταίες ώρες του, πήγε και αποχαιρέτησε τα δέντρα που είχε φυτέψει, αγκαλιάζοντάς τα και κλαίγοντας, γιατί ήξερε πως δεν θα τα έβλεπε ξανά. Αγκαλιάζουμε λοιπόν τις λέξεις που γράψαμε και είπαμε, τους ευχόμαστε μακροζωία, και ξαναπιάνουμε το γραπτό από το σημείο που είχε μείνει. Δεν υπάρχει άλλη απάντηση στο γιατί υπάρχει αυτή τη στιγμή αυτό το βιβλίο.

TRANZIT-ANN-LOUΗ Ανν Λου (Αννίτα Λουδάρου) είναι ψυχοθεραπεύτρια και λάτρης του γράφειν, του σκέπτεσθαι και της ζωής, των κοριτσιών μου, της εξερεύνησης της ανθρώπινης ψυχής, του πως και του γιατί, της έντιμης και μάχιμης δημοσιογραφίας , του θεάτρου, του κινηματογράφου και οποιουδήποτε άλλου τρόπου που διατηρεί τον έρωτα στη ζωή
Σπούδασε Bsc Γεωλογία Πανεπιστήμιο Πατρών, Msc Χρηματοοικονομία/Διεθνές Εμπόριο Cass University Buisiness school, Λονδίνο, Ψυχανάλυση στην Ελληνική εταιρεία ομαδικής ανάλυσης και οικογενειακής θεραπείας και Msc Psycology at Uk Open University. Είναι μέλος της EFPP (European Federation of Psychoanalytic Psycotherapy.

Συγγραφέας: Ανν Λου
Εκδότης: ΑΠΟΠΕΙΡΑ

logo-3d-small