Κορώνα Στο Κεφάλι Μας.

KORONA-STO-KEFALI-MASΕίναι να μη βάλεις κάποιον κορώνα στο κεφάλι σου...

Μετά  πάει, τελείωσε, αφιερώνεσαι ψυχή τε και σώματι. Ναι; Ναι, όταν έχεις μία κορώνα... αλλά οι άτιμες είναι τόσο ωραίες που θες να τις φορέσεις όλες! Ο Λάμπρος την γουστάρει τη γυναίκα του, την γουστάρει  πολύ, αλλά έχει αυτό που λέμε “πέραση” στις γυναίκες... τι να κάνει, αυτός φταίει; Ούτε βέβαια η Μπία η γυναίκα του φταίει, όταν ανακαλύπτει ότι και η ίδια δεν τα πάει άσχημα στο φλέρτ… μήπως φταίει η Χρύσα η συννυφάδα της… αλλά όχι στην περίπτωσή της είναι βέβαιο ότι ευθύνεται ο άντρας της ο Γρηγόρης που...τέλος πάντων αυτός  φταίει. Ένα γαϊτανάκι ξεκίνησε και δεν προλαβαίνει ό ένας να παίρνει την κορδέλα απ' τον άλλον...

Σιγά σιγά, όλοι θα πάρετε, μη βιάζεστε.
Άλλος έρωτα, άλλος αγάπη, άλλος κέρατο... ναι ναι ειδικά απ΄ αυτό έχει μπόλικο ο μπαχτσές.

Μια ιστορία χιουμοριστική, ερωτική, αγαπησιάρικη, εκδικητική, γεμάτη πάθη, πλήρης λαθών σαν αυτή που θα μπορούσε, αν όχι να συμβεί σπίτι σας... προς Θεού... ε, στο σπίτι μιας φίλης, του αδερφού, του συμπέθερου.

Σίγουρα πάντως πρόκειται για μια ιστορία που είναι πέρα για πέρα αληθινή γιατί δεν κρύβει, δεν κουκουλώνει, δε φοβάται να πει τα πράγματα με τ' όνομά τους με μια ιδιαίτερη, πολλές φορές πικάντικη γλώσσα, που όμως αποτυπώνει ακριβώς την αυθεντικότητα των πρωταγωνιστών.

Προσπαθούν να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλον χαρίζοντάς μας μέσα από το γέλιο τη συνειδητοποίηση. Συνειδητοποίηση πως αν δεν κλείνουμε εμείς τα κενά στις σχέσεις, έρχεται η ίδια η  ζωή να τα κλείσει με τον έναν ή  με τον άλλον τρόπο.

Joan-VoutsaΗ Joan Voutsa γεννήθηκε στη Γερμανία το 1971 από Έλληνες μετανάστες γονείς. Επέστρεψε στην Ελλάδα όπου τελείωσε το σχολείο και στη συνέχεια σπούδασε στο Anatolia college Θεσσαλονίκης (School of Business Administration and Liberal Arts). Παράλληλα, αναζητώντας πάντα το διαφορετικό, απέκτησε και πτυχίο Aeronautical engineering.
Το διάβασμα γι' αυτήν, εκτός από γνώση, ήταν ανέκαθεν διασκέδαση. Έγραφε από μικρή κείμενα, ημερολόγιο... όχι δικό της αλλά φανταστικών χαρακτήρων και καταστάσεων και υποστήριξε πολλές φορές με χιουμοριστικά κείμενα ραδιοφωνικούς παραγωγούς.
Αργότερα ασχολήθηκε με το επιχειρείν ενώ παράλληλα άρχισε να γράφει για λογαριασμό τρίτων ως Ghost writer. Της αρέσει πολύ η κλασική παιδεία, αλλά όπως λέει, εκεί έχουν τα πάντα ειπωθεί και μάλιστα με έναν αριστοτεχνικό και αξεπέραστο τρόπο.
Λάτρης της επικοινωνίας, παρακολουθεί και καταγράφει τις διαφορετικές τάσεις, τον τρόπο που επικοινωνούν οι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι νέοι μεταξύ τους, αποτυπώνοντας τις διάφορες κουλτούρες και καταβολές. Τα βιβλία της είναι χιουμοριστικά, με πιπεράτη γλώσσα, για τις σχέσεις, συνήθως τις ερωτικές και τις καταστάσεις που δημιουργούνται. Η πρώτη της υπογεγραμμένη συγγραφική δουλειά είναι το “It Was Me Girls” (Εγώ Ήμουν Κορίτσια) και εκδόθηκε στην Αμερική το 2013.

Τίτλος: Κορώνα Στο Κεφάλι Μας.
Συγγραφέας: Joan Voutsa
Επιμέλεια: Ελένη Τασίδου
Σκίτσο εξωφύλλου: Βαγγέλης Παπαβασιλείου
Εκδότης: Εκδόσεις Ζορμπάς
Κυκλοφορεί και σε ebook

logo-3d-small